Archieffoto
Archieffoto

Flamingo's sluit seizoen 2019-2020 af

Sport

Mariahout - Door de coronacrisis kwam er een abrupt einde aan de korfbalcompetitie. Na de versoepeling van de maatregelen eind april heeft Korfbalvereniging Flamingo's toch, eerst alleen met de jeugdteams, later ook met het vaandelteam, het seizoen af kunnen sluiten met een aantal trainingen.

Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, eindigde in de zaalcompetitie op een stevige eerste plaats in de Eerste Klasse en promoveert daarmee volgend seizoen terug naar de Overgangsklasse. Een mooie prestatie van het team en van scheidend trainer/coach Kim Janssen-Vervoort. Kim verdwijnt niet helemaal uit beeld, volgend seizoen gaat zij de Junioren A1 onder haar hoede nemen. Hiermee wordt continuïteit geborgd in het plan dat Flamingo's afgelopen seizoen is gestart, voor een betere aansluiting van de jonge dames van de junioren naar het seniorenteam en dat biedt perspectief voor de toekomst. 

Met ingang van het nieuwe seizoen neemt Irma Kelders het stokje over als hoofdtrainster/-coach van Senioren 1. Irma heeft ruime ervaring als korfbaltrainster en coach bij verschillende gemengde en dameskorfbalverenigingen. Na de zomerstop zal er ook weer een tweede seniorenteam zijn, gevormd door de doorstroom van de Junioren A-speelsters, aangevuld met oud-speelsters. Kijkend naar de jeugd en de toekomst, zijn ze ook blij te melden dat alle jeugdteams komend seizoen weer zijn voorzien van enthousiaste trainers en coaches.