Work-out tijdens de buitentraining
Work-out tijdens de buitentraining

BC Mixed maakt zich op voor zomer vol badminton

Sport

Beek en Donk – Na een lange periode van beperkingen is er de laatste weken steeds vaker goed nieuws vanuit de overheid. De maatregelen voor (binnen)sportverenigingen lijken verder versoepeld te worden. Om daarop voor te sorteren is het bestuur van Badmintonclub Mixed volop in beweging om vanaf 1 juli badminton in sporthal d’n Ekker weer mogelijk te maken. In goed overleg met beheerder Hans van Gend wordt zelfs bekeken om de hele zomervakantie door te gaan. 

Buitentraining
De afgelopen weken hebben zowel de jeugd- als de seniorenleden lekker buiten kunnen trainen. Badminton in de open lucht is weliswaar niet echt mogelijk, maar er zijn volop andere mogelijkheden om fit te worden zodat de overgang naar de zaal wat soepeler verloopt. Bij de jongste jeugd worden de meest creatieve spelletjes gespeeld. In de tweede jeugdgroep wordt serieus gewerkt aan het voetenwerk en reactievermogen.

De senioren krijgen naast badminton gerelateerde oefeningen (voetenwerk en techniek) ook een pittige work-out voorgeschoteld. Hiervoor is Maud Berkers iedere week aanwezig. Maud is student HBO Fysiotherapie en hockeykeepster bij eredivisionist Den Bosch. Zij heeft voor de senioren een gevarieerd programma in de aanbieding waarbij de spieren van het hele lichaam aan de slag moeten.

Vanaf 1 juli de zaal in?
Als het aan BC Mixed en de beheerder ligt gaan ze vanaf 1 juli weer in de zaal badmintonnen. Of dat mag zal hoogstwaarschijnlijk bekend worden tijdens de persconferentie van premier Rutte op 24 juni. Uitgaande van een positief besluit is het bestuur van BC Mixed bezig met het maken van een protocol. Hierin worden de richtlijnen gevolgd die zijn opgesteld door NOC/NSF en Badminton Nederland. Daarnaast zal in overleg met beheerder Hans van Gend specifiek voor de locatie worden bekeken aan welke voorwaarden voldaan moet worden. En omdat de badmintonners zo lang niet in de zaal hebben kunnen sporten wordt de mogelijkheid onderzocht om tijdens de zomervakantie te kunnen badmintonnen. Uiteraard worden alle leden hierover geïnformeerd zodra er meer duidelijkheid is.

Tweede online quiz
Naast badminton wordt er bij BC Mixed altijd veel georganiseerd. Helaas hebben er veel evenementen niet door kunnen gaan. Maar dat is geen reden om niets te doen. Na een succesvolle eerste editie op 7 mei wordt op donderdag 11 juni de tweede BC Mixed Quiznight gehouden. Deze keer is er naast een volwassen editie ook een Kids Quiz, speciaal voor kinderen van de basisschool. Alle leden hebben een mail gehad met een link om zich in te schrijven. Dat kan nog tot donderdagmiddag.

Voor meer informatie over BC Mixed, het clubblad Minimiks en foto’s kijk je op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging op Facebook en Instagram.