Er kan weer gesport worden in de beweegtuin op het Oranjeplein
Er kan weer gesport worden in de beweegtuin op het Oranjeplein

Beweegtuin ‘Oranjeplein’ in Mariahout up-to-date

Algemeen

Mariahout - De activiteiten in de beweegtuin van Mariahout zijn woensdag 3 juni weer van start gegaan sinds de corona-tijd. Dit op initiatief van Laarbeek Actief en Fysiotherapie Kemps&Maas. Vereniging ‘Zorg om het Dorp’ (ZOD) heeft dankzij haar vrijwilligers de ondergrond van de beweegtuin kunnen bestraten. Vanaf nu is veilig sporten mogelijk op een stabiele ondergrond.

Het bestraten van de beweegtuin, in de speeltuin op het Oranjeplein, leek een kostbare aangelegenheid te worden. Dankzij spontane vrijwilligers is het bestraten voor Mariahout toch realiseerbaar gebleken. Zowel in de avonduren als ook op zaterdag was een 8-tal vrijwilligers actief. Het bleek een intensieve klus waar veel deskundigheid voor nodig was. Namens de Mariahoutse gemeenschap hartelijk dank hiervoor.

Gratis lidmaatschap ZOD voor nog meer betrokkenheid
Dorpsvereniging Zorg om het Dorp (ZOD) in Mariahout kent ruim 400 huishoudens als lid. Allemaal mensen die zich betrokken voelen en het bestuur van ZOD willen steunen; zoals het bestuur ook haar leden steunt. Omdat het ZOD-bestuur tevens de functie van ‘Dorpsraad Mariahout’ op zich heeft genomen, probeert het natuurlijk voor de gehele gemeenschap klaar te staan. Zo wordt iedereen per website, DeMooiLaarbeekKrant, Kontakt-FM enz. geïnformeerd. Leden ontvangen maandelijks de ZOD-nieuwsflits. In corona-tijd zelfs meerdere keren. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden meldt u zich dan gratis aan in 2020 en voel u betrokken. Zie www.zorgomhetdorp.nl / Lid worden. U bent van harte welkom.

Jaarvergadering en thema ‘Toekomst van Mariahout’
Op 6 oktober zal de uitgestelde leden- en jaarvergadering plaats vinden. Hoe dit wordt georganiseerd is nu nog niet helemaal duidelijk i.v.m. de corona-regelgeving. Zet a.u.b. deze datum alvast in uw agenda. In welke vorm op deze avond het thema ‘Toekomst van Mariahout’ uitgewerkt zal worden is evenmin duidelijk. Het draaiboek van 17 maart ligt nog klaar maar onduidelijk is of dat organisatorisch bruikbaar zal zijn. Aan alle Mariahoutenaren wil het bestuur vragen om alvast na te denken over de toekomst van eigen dorp.

Kermis gaat niet door
Dat de kermis in het derde weekend van juni niet doorgaat is al enige tijd duidelijk. Jammer voor de vele families die de kermis jaarlijks bezoeken. Ook jammer voor de exploitanten en de plaatselijke horeca. De ZOD-werkgroep ‘Kermis’ was al volop bezig met de organisatie van activiteiten voor de jeugd rondom deze kermis. Werkgroepleden zullen het draaiboek mee moeten nemen naar volgend jaar, wanneer hopelijk het gewone leven weer enigszins hersteld is.