Prins Frank d'n Uurste (tweede van rechts) neemt indien mogelijk de honneurs waar in 2021
Prins Frank d'n Uurste (tweede van rechts) neemt indien mogelijk de honneurs waar in 2021 Fotografie Martijn van den Baar

Raopers (Lieshout) zetten streep door groot deel carnavalsseizoen

Algemeen Carnaval

Lieshout - Carnavalsvereniging De Raopers uit Lieshout kiest komend carnavalsseizoen geen nieuwe prins. Ook gaan de kletsavonden niet door en verschijnt de carnavalskrant niet. Hiermee gaat een streep door enkele van de belangrijkste carnavalsactiviteiten, voor jeugd en volwassenen, van De Raopers.

Reden voor deze rigoureuze beslissing zijn de maatregelen rondom het coronavirus. "Dit besluit nemen we omwille van de gezondheid van onze leden en/of de inwoners van Lieshout. Met name de ontwikkeling van het virus en de onzekerheid die dit met zich meebrengt is voor ons doorslaggevend geweest om tot dit besluit te komen”, schrijft het bestuur in een brief aan de leden. Ook bij de jeugd, die komend seizoen het 55-jarig jubileum zouden vieren, worden geen nieuwe hoogheden gekozen.

Drukbezochte evenementen als het prinsenbal en de prinsenreceptie zijn in 2020 geen optie, in verband met de richtlijnen van het RIVM. En omdat veel nog onzeker is, wil het bestuur de nieuwe prins niet met een onzekere situatie het carnavalsseizoen insturen. "Carnaval is een feest van samenzijn en samen hossen. De 1,5 meter maatregel is onze ogen dan moeilijk uitvoerbaar en zal ten koste van de gezelligheid gaan.”

Mochten er in 2021 toch nog mogelijkheden zijn om samen in Lieshout carnaval te vieren, dan zal de huidige prins, Frank d’n Uurste, de honneurs waarnemen. Eind dit jaar gaan De Raopers bekijken in welke vorm er eventueel wel carnaval gevierd kan gaan worden.

Lees donderdag meer in DeMooiLaarbeekrant.