Archieffoto van de vlooienmarkt (2019)
Archieffoto van de vlooienmarkt (2019)

Sint Servatius Gilde verplaatst evenementen

Algemeen

Lieshout - De Corona-pandemie (Covid 19-virus) houdt de gemeenschap nog altijd in grote onzekerheid. Inmiddels hebben hierdoor vele evenementen geen doorgang kunnen vinden als gevolg van de maatregelen en richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM. Ook bij het Sint Servatius Gilde Lieshout.

In overleg met twee commissies binnen het gilde is de beslissing genomen om de volgende twee activiteiten van het gilde eveneens geen doorgang (meer) te laten vinden: Vanwege deze richtlijnen en in overleg met de gemeente kon dit jaar de vlooienmarkt, die het Sint Servatius Gilde gewoonlijk in het 1e weekend van april houdt, niet doorgaan. De commissie hoopt dat de vlooienmarkt volgend jaar, op de tweede zondag van april wel weer mogelijk zal zijn. (In 2021 valt het Paasfeest in het eerste weekend). Vandaar dan ook het volgende: Breng a.u.b. géén vlooienmarkt spullen meer naar Frans Manders en Mari Berkvens. Hun opslagruimten zijn vol, er kan echt niets meer bij! Ze verzoeken u uw spullen elders aan te bieden of te bewaren tot volgend jaar. Ook is besloten om de onthulling van de Schutsboom, op het Servaasplein door te schuiven naar 2021, net als alle andere evenementen in verband met het 600-jarig jubileum van het gilde. Het gilde rekent op uw begrip en medewerking, waarvoor dank.

De onderhoudsploeg van het gildeterrein heeft tijdens deze coronacrisis echter niet stilgezeten. Zij hebben, met inachtneming van de maatregelen en richtlijnen, in de afgelopen periode toch het onderhoud gepleegd. Ze hebben onder andere de banken op het gildeterrein weer opgeknapt. De banken kunnen nu weer jaren mee en het ziet er prachtig uit. Geweldig gedaan, alle vrijwilligers bedankt. De onderhoudsploeg bij het gilde bestaat uit vrijwilligers, broeders en leden, en zij komen iedere eerste maandag van de nieuwe maand bij elkaar. Er wordt dan onderhoud aan gebouwen, aan het buiteninterieur en het gildeterrein zelf verricht. Deze groep bestaat de laatste tijd uit een 9-tal personen. Als u zin en tijd heeft, kom dan gerust eens op de eerste maandag van de maand naar het gildeterrein aan de Beemdkant 30 in Lieshout. Misschien is het ook iets voor u om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het gilde.

Het Sint Servatius Gilde wenst u allemaal veel gezondheid en sterkte in deze rare en moeilijke tijd. Houdt moed!