Column Van de redactie
Column Van de redactie

Hoe is het nu met… DeMooiLaarbeekKrant?

Zakelijk

Hoe is het nu met… DeMooiLaarbeekKrant?

Jarenlang was het dé rubriek van DeMooiLaarbeekKrant: Hoe is het nu met? We interviewden mensen die vroeger iets opmerkelijks hadden meegemaakt, een bekende onderneming runden of op een andere manier bekend waren bij veel inwoners van Laarbeek. Later ging de rubriek over op ‘Witte gij’t nog’, waarbij een nog breder scala aan onderwerpen de revue passeerden.

De rubriek is even geleden, maar hij is wel leuk om aan te halen nu: Hoe is het nu met… DeMooiLaarbeekKrant? Aan het begin van de coronacrisis schreven we dat ook wij (zakelijk) hard getroffen werden. Hierop kwamen heel veel lieve en mooie reacties (waarvoor nogmaals dank). Inmiddels zijn we maanden verder, begint het coronavirus in te slinken en krijgen we als mensen onze vrijheid weer een beetje terug. (Bijna) alle ondernemers zijn weer open, de scholen zijn weer aan de gang en ook de sportvereniging zijn opgestart. Hoe is het nu, zakelijk gezien, met ons?

Na weken dicht te zijn geweest met ons kantoor, zijn wij een paar weken geleden weer opengegaan. Weliswaar alleen nog in de ochtend, maar we zijn er weer voor de inwoners. Op een veilige manier mag eenieder weer ons kantoor betreden. Waar je dan tijdens de crisis misschien 1 of 2 mensen aantrof, zitten er nu toch weer wat medewerkers op kantoor te werken. Langzaamaan komt de workflow er weer in. We proberen mooie verhalen te maken en zetten leuke, nieuwe acties op.

Zoals iedereen kan zien, is onze krant nog niet dikker dan 20 pagina’s. Dit heeft er alles mee te maken dat het op het gebied van nieuws en advertenties wel aantrekt, maar dat het uiteraard nog niet op het oude niveau is. En begrijpelijk ook, veel bedrijven worden hard geraakt door de crisis en moeten gaan bezuinigen om het hoofd boven water te kunnen houden. We zijn blij met de extra steun en hulp die we krijgen en we zijn ervan overtuigd dat we ons hoofd boven water kunnen houden. Natuurlijk hopen we dat het snel aantrekt, maar nog steeds geldt: onze gezondheid is het belangrijkste. Er zijn veel mensen in Laarbeek ziek geworden en zelfs overleden. Onze gedachten is bij de nabestaanden van deze geliefde personen.

Dus… Hoe is het nu met … DeMooiLaarbeekKrant? Zakelijk gezien hebben we betere jaren gekend, maar we zijn allemaal gezond en hebben ervaren dat er ergere dingen zijn. Wij houden ons hoofd boven water en proberen iedereen continu van het laatste nieuws en mooie verhalen te voorzien. Daar ligt onze taak en dat doen we met alle liefde en plezier voor jullie.