Afbeelding

Barbecue Prinsengarde Teugelders van Ganzendonck vleselijk verlopen

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Jaarlijks organiseert het dagelijks bestuur van de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck een gezellige zomerreces barbecue. Tijdens deze barbecue is het aan de toetredende prins, Luuk XLVIII, om zich te bewijzen klaar te zijn (na de carnaval 2020 op fantastische wijze gestuurd en bestuurd te hebben) voor de volgende stap in zijn prinselijke carrière; toetreding tot het illustere gezelschap genaamd de Prinsengarde.

De barbecue kon dit jaar i.v.m. corona niet in de traditionele vorm doorgaan. Stagiair Prins Luuk VLXIII (Antwan van Horik) is gevraagd om een alternatief te verzinnen om deze gebeurtenis toch niet helemaal stilletjes voorbij te laten gaan. Onze Luuk XLVIII zou Luuk XLVIII niet zijn om dat op geheel eigen wijze gestalte te geven. Tijdens de sleuteloverdracht afgelopen carnaval op het Heuvelplein heeft iedere aanwezige kunnen genieten van een unieke frikandel XLVIII de luxe. Het recept van dit unieke stuk vlees blijft geheim, echter het bereiden of verwerken van dit unieke stuk vlees mag op geheel eigen wijze gaan plaatsvinden. Luuk XLVIII is afgelopen zondag alle in Beek en Donk aanwezige Luuken met elektrische scooter gaan bezoeken. Hij heeft aan ieder van hen persoonlijk een Luuks pakket afgeleverd met hierin het unieke stuk vlees: de frikandel XLVIII de luxe. In verband met de omvang van dit stuk unieke vlees en de huidige staat van buikomvang van de prinsen die het betreft, heeft Luuk XLVIII besloten slechts de helft van deze frikandel XLVIII de luxe te verstrekken.

Stagiair prins Luuk XLVIII is wat het bestuur betreft geslaagd voor deze eerste missie. Voor hem zullen er nog meerdere volgen, te beginnen op Prinsjesdag 2020.