Afbeelding

Inwoner Laarbeek wint Lotto Jackpot van 7,7 miljoen euro

Algemeen

Laarbeek - Bij de Lotto-trekking van zaterdagavond 20 juni is de Jackpot van 7,7 miljoen euro gevallen op een lot van een abonneespeler uit de gemeente Laarbeek.

 Deze speler had de zes winnende getallen 45 – 43 – 10 – 8 – 16 - 25 goed voorspeld. “En dan ben je op zaterdagavond ineens miljonair! De gelukkige winnaar wordt uitgenodigd om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk voor ‘eerste hulp bij geluk’. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom”, aldus prijswinnaarbegeleider Karen van Schie van Nederlandse Loterij, waar Lotto onderdeel van is.
Bruto geldprijs
De Lotto Jackpot van 7,7 miljoen euro is een bruto geldprijs. Dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog 30,1% kansspelbelasting moet betalen.

Anonimiteit prijswinnaars
Lotto stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom nooit de namen van prijswinnaars bekend.

Over Lotto
Lotto is een spel van Nederlandse Loterij. Onze ambitie is helder: we willen Nederland gelukkig, gezond en sportief maken. Uiteraard door veel deelnemers blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door vrijwel onze gehele opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving. Dat doen we via het ministerie van Financiën en voor de sport via NOC*NSF. En dan zijn er nog achttien goede doelen die we steunen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland. In 2019 ging het om een investering van ruim €173 miljoen.