Archieffoto
Archieffoto Foto: Martin Prick

Topdrukte bij Laarbeek Actief: inschrijvingen lopen storm

Kinderen & Tieners

Laarbeek – De kindervakantieweken in Laarbeek kunnen dit jaar vanwege het coronavirus geen doorgang vinden. Gelukkig is er voor de kinderen wel een sportief alternatief met Laarbeek Actief. Althans, als je er snel bij bent…

Nieuwe website
Laarbeek Actief presenteerde afgelopen week haar nieuwe website (www.laarbeekactief.nl). Op deze webpagina worden de sportagenda, het sportaanbod en het nieuws vanuit Laarbeek Actief gepubliceerd. Vanaf heden is het digitaal inschrijven (én betalen) voor activiteiten mogelijk.

Inschrijven
Maandag 22 juni omstreeks 10.00 uur werden de inschrijvingen voor de zomeractiviteiten van Laarbeek Actief gestart. “En dat hebben we geweten”, vertelt buurtsportcoach Jaccy van den Enden. “Het liep direct storm. Na 3 uurtjes waren er al 210 inschrijvingen. Op woensdagochtend waren er al meer dan 500 aanmeldingen voor de verschillende activiteiten.”

Succes
De activiteiten die Laarbeek Actief in de verschillende schoolvakanties organiseert, zijn al langer een succes. “Maar zo overweldigend als nu, is het nog niet geweest”, laat Jaccy weten. Volgens de buurtsportcoach is het een combinatie van verschillende factoren. “De kindervakantieweken gaan niet door; veel mensen gaan dit jaar niet op vakantie en bovenal het huidige succes van de vakantie activiteiten. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol, daardoor schrijven mensen zich ook sneller in. De digitalisering heeft het ook eenvoudiger gemaakt om in te schrijven en direct te betalen.”

Twee weken
Dit jaar houdt Laarbeek Actief voor het eerst twee weken zomeractiviteiten voor de jeugd. De eerste week met activiteiten wordt gehouden van 13 tot en met 17 juli. Van 17 tot en met 21 augustus vindt de tweede week plaats. Jaccy: “We hebben met Laarbeek Actief en de junioren van ‘Junior Laarbeek Actief’ een aantal superleuke activiteiten bedacht. Zo gaan we bijvoorbeeld mountainbiken, bootcampen, boksen/kickboksen, flagfootball, tafeltennissen, lasergamen en nog veel meer!”

Maar wie mee wil doen aan de activiteiten, moet er snel bij zijn. Binnen enkele uren waren de eerste activiteiten al volgeboekt. “Schrijf je daarom zo spoedig mogelijk in. Dan ben je zeker van een leuke activiteit”, besluit Jaccy.