Vlnr. Bestuur van Zorg om het Dorp, tevens dorpsraad Mariahout. Ria Lindeman, Harold de Louw, Henk Hulsen, Anoeska Bardoel, Jouk Lukassen, Maria Eeuwes en Anton van Strien
Vlnr. Bestuur van Zorg om het Dorp, tevens dorpsraad Mariahout. Ria Lindeman, Harold de Louw, Henk Hulsen, Anoeska Bardoel, Jouk Lukassen, Maria Eeuwes en Anton van Strien

Zorg om het Dorp weer aan de vergadertafel

Algemeen

Mariahout - Na digitaal vergaderen en veel email- en WhatsAppverkeer heeft het bestuur van Zorg om het Dorp, tevens dorpsraad Mariahout, in de maand juni voor het eerst weer vergaderd in het Buurthuis. Het Dorpsservicecentrum bleek te klein en om aan de anderhalvemeter-regel te kunnen voldoen is de vergadering verplaatst naar de grote vergaderruimte ernaast. 

Het personeel van het Buurthuis had alles picobello voor elkaar. Hygiënemaatregelen waren prettig, de tafelopstelling functioneel en de looprichting was duidelijk aangegeven. Een goede start voor Stichting Dorpshuizen Laarbeek, ondanks de vele beperkingen. 

Voor het bestuur van ZOD was het de eerste kans om gezamenlijk medebestuurslid Henk Hulsen te kunnen feliciteren met de toekenning van de koninklijke onderscheiding. Op 3 juli zal deze in het Buurthuis worden uitgereikt. ZOD wenst hem en dorpsgenoten John Brugmans en Frans Biemans een fijne dag toe.

LEV en Stichting Dorpshuizen Laarbeek
Dorpsondersteuner (LEV) Nathalie Ansems was ook aanwezig bij de bestuursvergadering van ZOD en bracht deze op de hoogte over het weer oppikken van fysieke ondersteuning in ons dorp. Ze hoopt weer snel zichtbaar te kunnen zijn in het Buurthuis en is voor dorpsgenoten in ieder geval altijd te bereiken via nathalie.ansems@levgroep.nl , tel. 06-48532893.

Op woensdag 1 juli zullen de coördinator en dorpsondersteuner van de LEV (Leven en Verbinden) samen met een afgevaardigde van het ZOD-Dorpsondersteuningsteam (DOT) en het bestuur van Zorg om het Dorp een eerste samenkomst in het Dorpsservicecentrum van het Buurthuis hebben. Er zal worden kennisgemaakt en worden bekeken hoe de samenwerking, die reeds in de ViERBINDEN-tijd al gaande was met team Zorg en Welzijn, voortgezet en/of aangepast kan worden. Een belangrijke schakel zal daarbij ook het personeel van het Buurthuis zijn. De reeds gezellige huiskamer van het Buurthuis is in de coronatijd al her en der opgeknapt en de functionaliteit zal zeker gecontinueerd en waar nodig uitgebouwd worden. Zorg om het Dorp wenst de LEV en Stichting Dorpshuizen Laarbeek, met hun medewerkers, veel succes toe.