Archieffoto
Archieffoto Foto: Joost Duppen

Onderhoud asfaltwegen in Laarbeek

Verkeer

Laarbeek - Van 29 juni tot en met 27 juli worden er op verschillende locaties in de gemeente Laarbeek asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Hieronder leest u wanneer er op welke plekken werkzaamheden plaatsvinden.

Planning werkzaamheden
Ketelkampweg: 29 juni tot en met 3 juli
Knapersven: 29 en 30 juni
Lagedijk: 29 en 30 juni
Schaapsdijk (doodlopende zijtak): 29 juni tot en met 3 juli
Speelplek Klavierstraat (aanbrengen asfaltpaden): 29 juni tot en met 3 juli
Trentstraat (Leekbusweg tot Korenmijt): 2 juli tot en met 14 juli
Broekkantsestraat (Bijenweg naar het noorden tot gedeelte waar geluidsscherm begint): 8 juli tot en met 17 juli
Herendijk: 13 juli tot en met 17 juli

Tijdens de werkzaamheden zullen deze wegen afgesloten zijn. De aanwonenden zijn of worden schriftelijk op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Op de betreffende wegvakken zijn of worden vooraankondigingsborden geplaatst, zodat ook de reguliere weggebruiker op de hoogte is en hier rekening mee kan houden.

Slijtlagen
Op 16 juli worden er slijtlagen aangebracht. Omdat deze werkzaamheden weersafhankelijk zijn, kan het zijn dat deze dag nog verandert. Tijdens het aanbrengen van de slijtlagen is de weg een aantal uren afgesloten. Verkeersregelaars leiden het verkeer ter plaatse om. Ze verzoeken u de aanwijzingen op te volgen of een andere route te kiezen.

Op de volgende locaties worden slijtlagen aangebracht:
Ketelkampweg (gedeelte)
Knapersven (gedeelte)
Sluisweg (doodlopende deel)
Schutstraat (vanaf Molendreef richting Broekstraat)
Duin
Lagedijk
Kloosterdreef (gedeelte)

Na het aanbrengen en inwalsen van de slijtlagen ligt er de eerste paar dagen nog losliggend split op de weg. Er staan waarschuwingsborden opspattend grind en slipgevaar. Ook is er een maximale snelheid van 30 kilometer per uur van kracht. Na ongeveer 2 weken wordt het overtollige split weggeveegd.

Microdeklaag
Op donderdag 23 juli wordt er op de Mariastraat een microdeklaag aangebracht. Deze is te vergelijken met de laag die destijds op de Rooijseweg is aangebracht, alleen nog iets dunner. De rode fietsstroken blijven behouden. Het doorgaande verkeer wordt via Nijnsel en Son en Breugel omgeleid.