William Swinkels
William Swinkels

Spetterende eerste viswedstrijd bij HSV 't Sluisje

Sport

Lieshout - De eerste viswedstrijd na de Coronastop leverde meteen vuurwerk op. Maar ook complimenten voor de wedstrijdcommissie die de wedstrijd uitstekend Coronaproef hadden georganiseerd en de vissers die zich daar prima aan hielden.

De wedstrijd om het Lieshoutse kampioenschap was vanaf het eerste fluitsignaal (ook bij vissen) een heftige strijd. Zowel de vissers als de vissen hadden na de verplichte stop er veel zin in. Er werd met verschillende stijlen van vissen meteen goed gevangen. Het leek er op dat op de visdag er wel eens wat records konden sneuvelen, wat later ook bleek. De regenbui halverwege de wedstrijd kon de vangst niet stoppen.

Na het laatste fluitsignaal en toen de rook was opgetrokken, kon de stand opgemaakt worden. Terwijl de wegers hun werk deden, zal menig visser het zweet van zijn voorhoofd afgeveegd hebben. Het was hard werken. Het was jammer dat er geen nazit was, maar iedereen ging toch voldaan naar huis.

Er deden 21 vissers mee, waarvan er 2 geen vieze handen hadden gekregen. William Swinkels wist met een recordvangst van 27,55 kilo de wedstrijd te winnen. Tweede werd Jos Teunissen met een totaal van 22,25 kilo. Hij werd gevolgd door Rolf van de Laar op de derde plaats met 16,95 kilo. In totaal werd er door de vissers maar liefst 185,25 kilo gevangen, wat ook een record is.

Op 11 juli is de tweede wedstrijd om het Lieshoutse kampioenschap. Woensdagavond is de zomeravondcompetitie van start gegaan.