Afbeelding

Derk Jan Buter wint 3e Koningswedstrijd HSV Het Geduld

Sport

Beek en Donk - Omdat de weersvooruitzichten erg warm weer voorspelden had HSV Het Geduld het zekere voor het onzekere genomen en de wedstrijd verplaatst van 14.00 uur naar 9.00 uur. 

Bijna werd hen dit ook noodlottig omdat er zwaar weer werd voorspeld. Gelukkig is dit niet gebeurd en kregen ze prachtig weer. Door deze verandering kon niet iedereen meedoen, wat helaas erg jammer en vervelend is.

Er werd gelukkig door alle vissers weer minimaal een visje gevangen, evenals de vorige keer. Sommigen wisten een flink aantal stuks te vangen. Het lijkt erop of het visseizoen nu echt is begonnen. Uiteraard ben je afhankelijk van een goede loting, maar een beetje goed vissen wil ook wel helpen.

Deze keer hebben ze een winnaar met een gelijk aantal punten als de nummer 2. Hierdoor is het aantal vissen doorslaggevend en daarom werd Derk Jan Buter nu de winnaar. Hij vist dit jaar samen met zijn zoon voor de eerste keer mee en heeft dus een goede start.

Bij de jeugd blijft Raf van der Bruggen goed vissen. Hij ving maar liefst 16 vissen en een gewicht van 500 gram.

De uitslagen 
1. Derk Jan Buter 47 punten 20 stuks 2.000 gram 2. Marc Spierings 47 punten 13 stuks 3.730 gram 3. Ad de Fost 45 punten 50 stuks 1.710 gram

De stand na 3 wedstrijden
1. Marc Spierings 143 punten, 2. Toon Jansen 123 punten, 3. Willie van Bakel 120 punten.

Dit was de derde wedstrijd van het seizoen. Op 11 juli zijn ze er weer aan het kanaal ter hoogte van de visvijver. Hier mag gevist worden met andere hengels zoals feeder. Ze gaan dan loten om 13.00 uur.