Afbeelding

Wim Daniëls presenteert zijn nieuwste boek: 'De zomer van 1945'

Algemeen

Aarle-Rixtel - Wim Daniëls presenteert woensdagmiddag 8 juli zijn nieuwste boek: De zomer van 1945 en wel in zalen- en conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel.

De zomer van 1945 was de eerste vrije zomer na vijf jaar Duitse bezetting. Oud Aarle-Rixtelnaar Wim Daniëls schreef een boek over die zomer, onder de titel ‘De zomer van 1945’. Elke zomerdag van dat jaar komt aan bod in het boek via vaak verrassende onderwerpen die een goede en gedetailleerde kijk geven op wat er destijds speelde. Er was zeker vreugde om de herwonnen vrijheid, maar die werd toch vaak overschaduwd door ondervonden leed, door armoede, door wantrouwen en door de oorlog in Nederlands-Indië, die nog tot in augustus 1945 zou duren. Aarle-Rixtel komt soms ook aan bod in het boek, zoals in een hoofdstuk dat gaat over kerkklokken die door de Duitsers geroofd waren om omgesmolten te worden voor oorlogstuig. Maar sommige klokken overleefden de oorlog en werden in de zomer van 1945 weer op hun plaats gehangen. Maar hoe zat het met de NSB-klok die in 1936 in Aarle-Rixtel bij Petit & Fritsen was gegoten? Waar was die gebleven? Kwam die in de zomer van 1945 ook weer boven water?

U zult het horen op woensdag 8 juli, aanvang 14.30 uur. De entree bedraagt €2,50 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee. In verband met de geldende coronamaatregelen dienen kaartjes vooraf te worden gereserveerd per e-mail: info@couwenbergh.info. De kaartjes worden tot 14.15 uur aan de kassa uitgereikt.