Anke van Dijk, speler van Mixed 1 en jeugdvrijwilliger.
Anke van Dijk, speler van Mixed 1 en jeugdvrijwilliger.

BC Mixed organiseert zomerbadminton

Sport

Beek en Donk – Vorige week kwam het goede nieuws dat er vanaf 1 juli 2020 weer binnen gesport mag worden. Dat betekent dat er ook weer binnen gebadmintond mag worden. En wel dusdanig dat er zonder voorwaarden badmintonwedstrijden gespeeld kunnen worden. In samenwerking met beheerder Hans van Gend van sporthal d’n Ekker heeft het bestuur georganiseerd dat alle leden van BC Mixed de hele zomervakantie kunnen badmintonnen.

Laatste buitentraining
In maart van dit jaar ging om bekende reden de sporthal op slot. Gelijktijdig kwam ook de competitie stil te liggen. In mei kwam de mogelijkheid om in de buitenlucht te sporten. Badminton buiten is niet ideaal, maar door de inzet van creatieve vrijwilligers kwam er toch een buitentraining voor de jeugdleden. Enkele weken later konden ook de senioren aan de slag. De opkomst tijdens de buitentrainingen was groot. Er was kennelijk behoefte aan beweging, badminton en sociale contacten. Vrijdag 26 juni was de laatste buitentraining voor de jeugd en de senioren. Vanwege het warme weer waren er waterspelletjes en werd er afgesloten met een ijsje.

Zomerbadminton
Met de versoepelingen die de overheid heeft doorgevoerd is het voor BC Mixed vanaf vrijdag 3 juli weer mogelijk om in sporthal d’n Ekker te badmintonnen. Alle spelers hebben maandenlang niet kunnen badmintonnen. Om weer ritme op te doen en zich goed voor te bereiden op de competitie is in overleg met Hans van Gend de mogelijkheid geboden om tijdens de zomervakantie door te badmintonnen. Uit een poll onder de leden is gebleken dat daar veel animo voor is. Tevens is er de mogelijkheid om de kantine te bezoeken onderzocht. Ook daar is veel animo voor. Dit is natuurlijk een steuntje in de rug van Hans. Die heeft tenslotte maanden stil gelegen met de kantine.

Zomerprogramma
Op vrijdag 3 en 10 juli is er voor alle jeugdleden (mini’s, 1e en 2e uur) reguliere training. Hiervoor gelden de normale tijden van de trainingsgroepen. Van vrijdag 17 juli tot en met vrijdag 21 augustus is er zomerbadminton voor jeugdleden van 8 jaar en ouder. Zij kunnen wedstrijden spelen van 19.00 tot 20.15 uur. Er is besloten om een leeftijdsgrens in te stellen omdat er minimale begeleiding aanwezig zal zijn vanwege vakanties. Ouders (of andere toeschouwers) wordt verzocht om alleen in de kantine aanwezig zijn. De senioren kunnen van vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 21 augustus terecht voor zomerbadminton. Er kunnen dan wedstrijden gespeeld worden van 20.30 tot 23.00 uur. De kantine is de hele avond geopend.

Richtlijnen
Dat de maatregelen versoepeld zijn betekent niet dat nu alles weer mag. Buiten de wedstrijden geldt nog steeds de 1,5 meter regel. Bij gezondheidsklachten blijf je thuis. En volg de instructies van de beheerder en het bestuur op. Voor meer informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl, Facebook en Instagram.