Afbeelding

Aarle-Rixtel weer een stukje mooier

Algemeen

Aarle-Rixtel - Sinds enkele weken prijken op het Blauwe Schutplein in Aarle-Rixtel prachtige bloembakken, hangend aan de lantaarnpalen. Na het laatste pleinfeest op 7 september 2019 is het idee naar voren gebracht door Anne-Marie en Hans Verhoeven om het plein wat op te fleuren met bloembakken aan de lantaarnpalen.

Het bleek een goed plan. Zij zijn ermee aan de slag gegaan en hebben navraag gedaan bij o.a. De Wingerd in Beek en Donk hoe het daar is gedaan en welk ophangsysteem daarvoor nodig is. Ze zijn daar Antonet Barten en André van Oort uit Beek en Donk zeer dankbaar voor.

Hans heeft het houten ophangsysteem bij Timmerbedrijf Jan van Roy mogen maken. Samen met enkele andere pleinbewoners zijn de ophangsystemen toen bevestigd aan de lantaarnpalen. Ook heeft hij een watergeefsysteem gemaakt zodat de planten makkelijk te begieten zijn. Anne-Marie heeft het zoekwerk gedaan naar de juiste en niet te dure hangpotten en de bijbehorende planten. Een aantal pleinbewoners geven de planten nu om beurten een week water. Het ziet er nu fraai en bloemrijk uit met witte en blauwe bloemen op het Blauwe Schutplein.

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft het Dorpsplatform van Aarle-Rixtel een belangrijke duit in het zakje gedaan. Daar zijn ze het Dorpsplatform zeer dankbaar voor.