Ties en Max
Ties en Max

Eerste nachtwedstrijd 't Sluisje is eenzijdige strijd

Sport

Lieshout - De eerste halve finale van de nachtkarperwedstrijd was een ongelijke strijd. Ties Ramakers en Max v.d. Broek plaatsten zich met overmacht voor de finale.

Er wordt met tweetallen gevist en de kilo’s worden bij elkaar opgeteld. Alleen de karpers vanaf drie kilo tellen mee. De beste twee koppels gaan door naar de finale.

Na de loting werden de tenten opgezet om de nacht door te brengen maar ieder koppel hoopte daar weinig gebruik van te maken. De eerste vis werd met een gewicht van 7,35 kilo al snel gevangen door Ties Ramakers. Ties en Max v.d. Broek bleven met regelmaat vissen met het juiste gewicht vangen. De drie andere koppels haalden ook wel een vis binnen, maar lieten de weegschaal niet boven de drie kilo komen.

Ties ving de meeste karpers, met een totaal gewicht van 20,4 kilo. Zijn maatje Max moest het met 12,2 kilo doen, waarbij ze samen op 32,6 kilo kwamen en winnaar werden van deze nachtwedstrijd. Tevens plaatsten zij zich hiermee voor de finale. Daar de andere koppels op de Frits van Tuurenhout bleven staan moest er geloot worden voor de tweede finaleplek. De gelukkigen waren William Engelen en Robin Kempenaar.

De tweede halve finale is in de nacht van 17 op 18 juli. De finale is in augustus.