Afbeelding

Vragen over de nieuwe Donorwet? De Bibliotheek helpt je verder

Algemeen

Laarbeek - Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen. Het is daarom belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden.

Heb je jouw keuze nog niet geregistreerd in het donorregister en heb je hierbij hulp nodig? De Bibliotheek helpt je verder. Iedereen maakt zijn eigen afweging over orgaan- en weefseldonatie, maar de Bibliotheek geeft graag meer uitleg over het vastleggen van deze keuze. Een vastgelegde keuze kan altijd weer gewijzigd worden in het donorregister.

Op de website van Bibliotheek De Lage Beemden www.bibliotheeklagebeemden.nl is, naast alle informatie voor het maken van een keuze, ook een filmpje te zien. Ook kun je hier oefenen met het digitaal vastleggen van je keuze in het donorregister.

Iedereen die toch liever een persoonlijke vraag wil stellen over de mogelijkheden in het donorregister kan langskomen bij de Bibliotheek tijdens de bemande openingsuren. Kijk voor de actuele openingstijden op www.bibliotheeklagebeemden.nl.