Afbeelding

Alternatief schoolkamp voor groep 8 De Muldershof

Kinderen & Tieners

Beek en Donk - Iedereen herinnert het zich nog; het schoolkamp dat je had in de laatste klas van de basisschool. Samen met je klasgenoten nog even lekker een paar daagjes weg. Voor de een helemaal naar Texel, voor de ander gewoon in Brabant. Maar dat maakte allemaal niets uit. Het belangrijkste was dat je weg was van huis. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kletsen. Tot ver na middernacht wakker blijven. De ochtend beginnen met een zak chips en cola. Geintjes uithalen.

Ook de kinderen van groep 8 van de Muldershof keken er al het hele jaar naar uit. Maar toen werd de wereld getroffen door Corona. Vele regels en maatregelen volgden, waaronder het besluit van school om het schoolkamp dit jaar niet door te laten gaan. Een enorme teleurstelling.

Medio mei was de ergste Coronapiek echter voorbij en werden de Coronaregels steeds meer versoepeld. Dat was het moment dat ze met de moeders van ‘De Bende van 4’ besloten om te kijken of het niet tóch mogelijk zou zijn om zelf een kamp voor de kids van De Muldershof te organiseren. 'De Bende van 4' bestaat uit vier beste vrienden die al hun hele basisschooltijd samen optrekken, jaarlijks meedoen met de carnavalsoptocht met een wagen en straks samen naar het Commanderij College in Gemert (VMBO) gaan. De Bende bestaat uit: Kick Aikema, Raf Bouw, Tim Dortmans en Raf Vogels.

Na vele afwegingen, urenlang vergaderen en contacten met accommodaties en gemeentes was de kogel door de kerk. Groep 8 ging toch op kamp!

Op 3 juli was het zo ver. 33 kinderen vertrokken per fiets naar Hoeve Nolleken in Someren. Het weer viel gelukkig mee. Ze konden de eerste avond zelfs in het zonnetje barbecueën. Na het eten stond er een greppeltocht op het programma. Dik twee uur lang slopen de groepjes door de maïsvelden, kropen ze door het gras en doken ze in sloten. Alles om maar niet te worden gespot door de zoekwagens. De avond werd afgesloten met een knetterend kampvuur en muziek. De kids waren behoorlijk actief en pas rond 3.00 uur ’s nachts werd het eindelijk stil.

Na een (zéér) korte nacht en een lekker ontbijt stond de zeskamp op het programma, met o.a. een ‘Pipelines’ stormbaan, skippy slangen, buikschuiven en spijkerpoepen. De finale werd gewonnen door het groepje van Raf Bouw, Resy van Lieshout, Job Faas en Loïs van den Bergh. De frietkar zorgde voor een lekkere vette hap, waarna er nog volop vrije tijd was om te voetballen, marshmallows te roosteren bij het kampvuur, slootje te springen of gewoon te chillen. De zaterdag werd afgesloten met een disco. De kids waren uitgeput, want om 01.00 uur was het (gelukkig) rustig.

Zondag werden de kids om 8.00 uur gewekt met het refrein van ‘Wakker worden’ van Jochem Myjer, 4 minuten lang op vol volume uit de JLB box. Een klein ‘terugpakmomentje’ van de organisatie. Als troost stond er voor de kids een luxe ontbijt klaar. De laatste activiteit die voor het weekend op het programma stond was het spel ‘De Alleskunner’, met zeer diverse spellen waaronder; golfbal vangen, ballon blazen tot hij knapt, een theorie-examen verkeer en zo hard mogelijk krijsen voor het hoogste aantal decibel. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Evy Donleben.

Hierna was het tijd voor de terugreis. Met windkracht 4-5 van opzij en schuin van voren was het stevig trappen om weer terug naar Beek en Donk te fietsen. Als beloning was er nog een ijsje bij IJssalon De Verrassing. Toen was het weekendje weg echt voorbij. De warme ontvangst van alle ouders, grootouders, broers en zussen zorgde voor een mooi einde van een geweldig weekend.

Ze hopen dat de kinderen over 10, 20, 50 jaar nog steeds met veel plezier terugdenken aan dit weekendje weg.

Afbeelding