Blije gezichten bij de getekende overeenkomst met in het midden burgermeester Frank van der Meijden tussen Brian Kersten van de Werkgroep (r) en Frank van Elderen van Dorpsraad Lieshout (l)
Blije gezichten bij de getekende overeenkomst met in het midden burgermeester Frank van der Meijden tussen Brian Kersten van de Werkgroep (r) en Frank van Elderen van Dorpsraad Lieshout (l)

Dorpsraad Lieshout en gemeente Laarbeek banen weg voor nieuw speelpark

Algemeen

Lieshout - De gemeente Laarbeek en de Dorpsraad Lieshout hebben tijdens een officiële en tikje feestelijke bijeenkomst een overeenkomst getekend voor het gebruik van een groot stuk grond midden tussen de 'oude' wijk Nieuwenhof en de 'nieuwe' wijk Nieuwenhof-Noord. Via die constructie wordt een werkgroep in staat gesteld om hier een speelpark in te richten. Met deze officiële ondertekening is een belangrijke stap gezet voor de realisatie van het burgerinitiatief ter revitalisering van het 'speelpark Nieuwenhof'.

Trots
Een trotse burgemeester Frank van der Meijden stak zijn lof niet onder stoelen of banken. Tijdens de officiële bijeenkomst in de mooie raadzaal van het gemeentehuis van Laarbeek prees hij het burgerinitiatief om te komen tot een nieuw speelpark. “Hier is een prima burgerinitiatief niet alleen op papier vastgelegd, maar ook in de praktijk gebracht” zei hij. “Er is al veel werk verzet en er is een mooi plan gemaakt dat van binnen uit gedragen wordt”. Hierbij verwees de burgermeester, óók vol trots, naar de 'Laarbeek-methode'. Een methode waarbij clubs, dorpsraden, verenigingen én gemeente samenwerken en initiatieven die vanuit onderin ontstaan, oppakken en naar een realisatie toe dragen. Deze methode past volgens hem prima bij een loslatende overheid en meer 'eigenaarschap bij de burgers'.

Werkgroep
Eigenaarschap hebben de leden van de werkgroep zeker getoond. Michiel Goos, Huib Groenendijk, Brian Kersten, Marcel Fleuren en Janton van den Hurk hebben de handen al goed uit de mouwen gestoken. Samen hebben zij de werkgroep revitalisering 'speelpark Nieuwenhof' opgericht en met die werkgroep hebben ze niet alleen een visie ontwikkeld voor een speelpark. Ook hebben zij een zeer concreet plan ontwikkeld, inclusief een visie op de financiering. Omdat middels ondertekening van de overeenkomst nu het gebied officieel in gebruik gegeven is aan de werkgroep, kunnen zij concreet aan de slag met de realisatie.

Terrein
Uiteindelijk betreft het een terrein van ruim 10.000 m2 ingeklemd tussen de huidige wijk Nieuwenhof en de in-aanbouw-zijnde wijk Nieuwenhof-Noord. Een verbindend terrein dus, exact in het midden. Op dat terrein staan nu al wat speeltoestellen die uiteindelijk weer, waar mogelijk, hergebruikt zullen worden in het nieuwe plan. Dat plan bestaat overigens uit een gefaseerde realisatie, waarbij de eerste fase toch al in 2021 gereed zou kunnen zijn. Heeft u vragen of wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het speelpark Nieuwenhof? Stuur dan een e-mail naar nieuwenhof1@outlook.com om aan te melden voor de nieuwsbrief.

Verbindende rol
De Dorpsraad Lieshout is blij met de verbindende rol die zij hier hebben kunnen spelen door het burgerinitiatief en de gemeente bij elkaar te brengen en uiteindelijk ook te zorgen dat er een officiële route is aangelegd voor de benodigde financiën. Hierdoor is een mooie samenwerking ontstaan in de driehoek gemeente Laarbeek, Dorpsraad Lieshout en werkgroep 'revitalisering speelpark Nieuwenhof' waardoor de weg aangelegd is voor realisatie van dit burgerinitiatief.

Heeft u ook een burgerinitiatief ? Neem dan gerust contact op met de Dorpsraad zodat zij u kunnen koppelen aan beleidsmakers en uw input op de juiste plaats terecht komt. U kunt ons bereiken via info@dorpsraad-lieshout.nl of kijk eens op www.dorpsraad-lieshout.nl. Ze helpen u graag!