Omwonenden maken zich sterk voor de komst van een nieuw speelterrein
Omwonenden maken zich sterk voor de komst van een nieuw speelterrein Foto: Liesbeth van Boxtel

Speelveld Nieuwenhof moet moderne BMX-baan krijgen

Bouwen & Wonen

Lieshout - In Lieshout moet op het terrein tussen de nieuwe wijk Nieuwenhof en grofweg de Brugstraat, De Gaffel en De Zicht een compleet nieuw speelterrein komen. Omwonenden gaan zelf de kar trekken, in de rug gesteund door de gemeente. Hoogtepunt van het speelpark moet een pump-track worden. Een moderne BMX-baan, van asfalt. Om het initiatief te ondersteunen, ondertekenden burgemeester Frank van der Meijden en de dorpsraad van Lieshout een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor moet het voor de initiatiefgroep makkelijk worden om bij fondsen aan te kloppen om bijvoorbeeld subsidies te kunnen ontvangen.

Brian Kersten is een van de omwonenden die zich sterk maakt voor het nieuwe park. "Er is daar een hele mooie wijk ontstaan. Er is nu al een speelveld, maar dat kunnen we veel mooier maken. Het moet een speelpark worden, waar kinderen kunnen voetballen, fietsen en klimmen. Maar waar mensen elkaar ook kunnen ontmoeten.”

Het speelpark is onder te verdelen in twee gebieden en elk gebied bestaat straks weer uit twee zones. Kersten: "We hopen zo snel mogelijk de eerste fase te kunnen uitvoeren. Die bestaat uit het voetbalveld en de pump-track. Als alles klaar is moet er voor kinderen van 0 tot 16 jaar iets leuks te doen zijn. Maar ook voor hun ouders en opa’s en oma’s. Het moet een sociale ontmoetingsplek worden. De ondertekening van de overeenkomst is een belangrijke stap naar financiering.”

Burgemeester Van der Meijden is ook zeer blij dat de initiatiefgroep, gesteund door de Dorpsraad, het veld om wil gaan toveren tot een speelpark. "Het toonbeeld van burgerparticipatie. Als gemeente willen we graag samen met burgers optrekken. De Laarbeekmethode. We ondersteunen dit van harte.”