Houtsnijden bij Howeko
Houtsnijden bij Howeko Foto: Dré Verbruggen

Howeko eind augustus weer open

Algemeen

Beek en Donk - De Coronaperiode heeft flinke gevolgen gehad voor Howeko en ze zijn dan ook blij dat er nu meer ruimte gaat ontstaan om weer actief deel te nemen aan het sociale leven. Dat kan na de vakantie gelukkig ook bij Howeko. Alle groepen gaan opstarten per 31 augustus 2020 zodat er weer ruimte is voor 'Hobby', 'Werk' en 'Kontakt'. Uit de vele verzoeken is gebleken dat veel mensen het gemist hebben en daarom staan zeker ook de vrijwilligers/begeleiders te popelen om iedereen te ontvangen.

Ze hebben naast de gebruikelijke regels die ze in de maatschappij inmiddels gewend zijn, zoals de 1,5 meter afstand en het thuisblijven bij klachten die corona-gerelateerd zijn, bij Howeko nog een paar extra regels ingesteld. In de eerste plaats moet er, nog meer dan anders, respect zijn voor de onderlinge afstand. Als mensen vinden dat je toch te dichtbij komt, moeten ze dat aan kunnen geven en ze verwachten dat de ander dat respecteert. De ventilatie in de ruimten is extra schoongemaakt en wordt ook actief gebruikt. Verder stellen ze goede handgel ter beschikking waarmee je de handen bij binnenkomst kunt desinfecteren.

Per groep is een lijst aanwezig waarop je naam en telefoonnummer moet zetten plus een kruisje bij de datum. Indien noodzakelijk kunnen ze de GGD informeren als er onverhoopt toch een covid-geval optreedt. De begeleiders bepalen zelf of ze de groep volledig ontvangen of voorlopig met halve groepen werken. De begeleiders hebben een gezichtsmasker ter beschikking en kunnen dat gebruiken. Als je om advies vraagt bij je werkstuk, zal je gevraagd worden om ruimte te maken zodat de begeleider er goed bij kan. Je kunt zelf, indien gewenst, een mondmasker gebruiken dat je zelf meebrengt. De koffie wordt niet in de kantine geschonken maar de kantinemedewerkers zullen de koffie naar de werkplek brengen zodat er, met afstand, toch gezellig koffie gedronken kan worden.

Iedereen bepaalt uiteraard zelf of men komt. Men is, bij volledige gezondheid, uiteraard van harte welkom. Maar nogmaals; heb je klachten, blijf dan thuis laat je testen en informeer je begeleider. Het zijn bijzondere regels maar de tijd maakt ze noodzakelijk. Het belangrijkste is dat de regels het sociale contact niet in de weg staan.

Was je nog nooit eerder bij Howeko, ook dan ben je welkom. Informeer bij de kantine wat de mogelijkheden zijn of stuur een mail naar info@howeko.nl. Ze zien de bezoekers van Howeko weer graag vanaf 31 augustus 2020.