Afbeelding

Prachtige literaire kunstbeleving met 't Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Het Stichtingsbestuur van 't Oude Raadhuis was druk denkend aan mogelijkheden waarop 't Oude Raadhuis een invulling kon geven aan kunst en creativiteit in Coronatijd. 't Oude Raadhuis zelf was nog gesloten. Op de Facebookpagina van 't Oude Raadhuis werd aandacht gegeven aan diverse kunstenaars en ook aan muziek uit de omgeving. Omdat er nu in de Muziektuin geen optredens waren, zochten ze naar een mogelijkheid om een kunstbeleving te organiseren in de buitenlucht, b.v. de Groene Long van Beek en Donk.

Het bestuur en de bezoekers waren op 4 februari van dit jaar zeer onder de indruk van de lezing die Teresa van de Ven gegeven had over de Divina Commedia in 't Oude Raadhuis. Zij kon nu een mooi aanbod leveren aan Laarbeek en omgeving door een literaire kunstbeleving te houden, genaamd: 'In de voetsporen van Dante'. Dinsdagavond 21 juli was de zonnige aftrap van deze 'stille' bijzondere wandeling

De avond begon bij het ParkPaviljoen met een inleiding, waarna de wandelaars door de groene long naar het bos liepen, het theater voor deze avond. De toehoorders waren geboeid aan het luisteren naar de diverse optredens van de lezer, acteurs en zangeres. Jammer genoeg waren er enkele jongeren opruiende geluiden aan het maken achter het ontmoetingscentrum wat vooral voor de opvoerenden als heel storend werd ervaren.

Mariëtte, één van de bezoekers liet weten: "Teresa bracht het heel goed, erg knap hoe ze alles naar de moderne tijde vertaalde. Rina en John; de avond is ons goed bevallen. Inhoud geeft stof tot nadenken. Uitvoering in het parkje is een verrassende combinatie van cultuur en natuur. Een serene sfeer, die nog versterkt wordt door de ondergaande zon en het ruisen van de bladeren van de bomen." Een andere bezoeker, José, vult aan: "We vonden het een geweldig mooie avond! Alles zat mee, de prachtige plek. We hingen aan Teresa's lippen; een boeiende spreekster met veel kennis, de zangeres aangrijpend, indrukwekkend. En de acteurs prachtig uitgebeeld. We vonden het erg mooi."

Wellicht wordt er naar een andere locatie uitgeweken om storende omgevingsgeluiden zo veel mogelijk te voorkomen. Op 27 augustus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (max. 30 personen). Vol is vol. Opgeven kan nog via www.oudraadhuis.nl. Kijk ook op de Facebookpagina voor enkele foto's van de eerste avond.