Afbeelding

Lichtprocessie Maria Tenhemelopneming

Algemeen

Mariahout – 15 augustus is van oudsher een bekend Mariafeest, het feest dat voorheen Maria Hemelvaart werd genoemd. Deze dag was zo bijzonder dat het als een zondag werd gevierd. Onze buurlanden vieren dit nog steeds als een zondag. In Mariahout bij de Mariagrot is het gebruikelijk ieder jaar speciale aandacht aan Maria Ten Hemelopneming te schenken. Dit doen we in een gebedsviering met aansluitend een Lichtprocessie in de schemering van de avond.

Maria wordt door heel veel mensen aangeroepen. Dat was in de afgelopen periode met de coronavirus weer heel duidelijk. Het bezoek aan de Mariagrot was in maart, april en mei opvallend druk. Er stonden altijd vele kaarsen te branden en in het intentieboek werd Maria om raad, steun, beterschap, troost en verlichting gevraagd. Fijn dat de Mariagrot een plekje is waar mensen in nood hun toevlucht kunnen zoeken.

De Mariaviering begint op zaterdag 15 augustus om 20.00 uur in de parochiekerk van Mariahout. Aansluitend een lichtprocessie door het park en een afsluitende plechtigheid bij de Lourdesgrot. De kaarsen voor de processie liggen in de kerk klaar. Bij slecht weer is de viering in de kerk. Lectoren gaan in deze viering voor. 

Uiteraard houden ze zich aan de coronavoorschriften die op dat moment gelden. Er zal geen koor aanwezig zijn en er mogen helaas geen Marialiederen gezongen worden. Er wordt daarom voor een andere sfeervolle muzikale invulling gezorgd.

Afbeelding