Afbeelding

KBO Lieshout: op de fiets en breien voor mooi doel

Algemeen

Lieshout - 'Samen Fietsen' van KBO Lieshout is een gezellige, sportieve en ontspannen activiteit. Nu de coronamaatregelen wat versoepeld zijn kunnen de leden weer elke eerste en derde woensdag van de maand een mooie tocht maken. 

Wel binnen de voorschriften van het RIVM. Dat betekent fietsen in kleine groepen. Koffie drinken gebeurt buiten, op voldoende afstand van elkaar. De organisatie leidt de fietsers hiervoor naar locaties met geschikte terrassen. De exacte afspraken hoort men bij de eerste tocht op woensdag 5 augustus. Vertrek is altijd om half tien ’s morgens vanaf het Dorpshuis in Lieshout.

6000 mutsjes voor NOF
Mevrouw Gon Bastiaans heeft het onwaarschijnlijk grote aantal van 6000 mutsjes gebreid voor het Nationaal Ouderen Fonds. KBO Lieshout is haar zeer dankbaar en feliciteert haar met deze topprestatie.

Jaarlijks worden er in de maand december enkele mensen van KBO Lieshout uitgenodigd om deel te nemen aan het kerstdiner bij Van de Valk in Eindhoven. In principe worden daar leden voor gevraagd die in dat jaar hun partner hebben verloren. Deze mooie activiteit kan gehouden worden omdat leden van onze vereniging mutsjes breien. Deze mutsjesactie wordt georganiseerd door het bedrijf Innocent, dat de kleine mutsjes op de flesjes fruitdrank bevestigt en zo verkoopt.

Een van onze breiende dames is Gon Bastiaans-Robbescheuten. Vanaf 2015 doet zij aan deze actie mee. Intussen is zij het getal van 6.000 stuks al ruimschoots gepasseerd. Voor Gon is het een leuke hobby. Zij kan hier haar creativiteit in kwijt. Garen kopen hoeft Gon niet, want veel mensen komen haar allerlei restjes wol en ook kralen en knopen brengen. Er zijn patroontjes te vinden op de website van Innocent, maar Gon is er ondertussen heel handig in om die aan te passen aan de dikte van het garen. Zij heeft er veel plezier in om elke keer weer een nieuw ontwerp te maken. Bij al die ruim 6000 mutsjes zijn er geen twee hetzelfde.

Lijkt het u wat om aan deze actie mee te doen? Probeer het eens! U krijgt er een mooie hobby bij.