Afbeelding

Creatief actief zijn in Mariahout kan in coronatijd

Algemeen

Mariahout - Deze week is ‘Handwerkgroep Mariahout’ weer van start gegaan op maandagmiddag in het Buurthuis van Mariahout. Tijdens de eerste bijeenkomst in deze coronatijd lag het accent nog even op elkaar ontmoeten en het hebben van een gezamenlijke activiteit; dit om de stille periode te doorbreken. 

Het was fijn dat deelnemers weer bij konden praten over de afgelopen maanden. Men had elkaar echt gemist. Activiteiten op de maandagmiddag geven gezelligheid en tevens structuur in de week. Dit laatste niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het thuisfront. De Handwerkgroep van Zorg om het Dorp biedt u, vanaf heden, deze mogelijkheid aan; dus ook tijdens de zomermaanden.

Creatieve activiteiten voor meer deelnemers
Van oorsprong was handwerken de basisbezigheid op maandag in het Buurthuis. Dat is nog steeds het doel maar er is veel meer mogelijk. Zowel andere creatieve activiteiten als ook nieuwe deelnemers, van alle leeftijden, kunnen bijdragen aan een geslaagde middag. Ieders input wordt op prijs gesteld. De werkgroep van Zorg om het Dorp Mariahout nodigt daarom belangstellenden uit om eens binnen te lopen om een indruk te krijgen van deze bijeenkomst of voor vragen en ideeën contact op te nemen met leden van de ZOD-werkgroep te weten: Anny van den Berg, Hettie van Leuken, Mariet Vogels, Leny van Vijfeijken, Toos Verhoeven. U kunt ook mailen via secretariaat@zorgomhetdorp.nl of op maandagmiddag (13.30 – 15.30 uur) bellen naar het Buurthuis (tel. 0499-422081). In de foyer staat een etalagekast waar gemaakte producten worden aangeboden. Met de opbrengst daarvan kan ZOD-Handwerkgroep voor een deel zelfvoorzienend zijn. Elke steun is welkom.

Coronaproef
In Brabant weten we als geen ander hoe belangrijk het is anderhalve meter afstand te houden. Helaas zijn er in onze regio genoeg voorbeelden geweest die een verdrietige afloop hadden. Daarom vinden we bij ‘Handwerkgroep Mariahout’ niet vreemd elkaar er op te wijzen afstand te houden. Samen houden we het veilig! Bij binnenkomst wordt verwacht dat iedereen de handen ontsmet. Deelnemers gebruiken ook alleen eigen materialen of materialen die door de werkgroep van te voren ontsmet zijn. Door dit goed te organiseren is het mogelijk deze activiteit weer op te starten. De activiteit vindt plaats in de grote zaal van het Buurthuis; er is dus ruimte genoeg voor alle en nieuwe deelnemers.