Afbeelding

Op weg naar duurzame energie

Politiek Politiek

Laarbeek - Het pad naar duurzame energie is geen eenvoudige weg. Op verschillende gebieden wordt door de gemeente Laarbeek tezamen met de regiogemeenten en de provincie gewerkt aan een soort routekaart. Zo ligt nu de regionale energiestrategie voor, een samenspel van 21 gemeenten waarin het beleid verwoordt staat hoe invulling te geven aan de doelstellingen voor duurzame energie in deze regio. 

Naast doelstellingen en visie zijn ook al de eerste concrete stappen voor de zonneparken in Laarbeek die nu al voorliggen. Eveneens wordt het opstellen van de visie besproken van de transitie van warmte opgewekt door gas naar alternatieve warmtebronnen. Deze voorliggende besluiten wil ABL bespreken waarvoor ze alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek uitnodigen om meningen te delen en zodoende hun raadsleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Dit overleg vindt plaats op maandag 24 augustus aanstaande om 20.00 uur aan de Kapelstraat 34 te Beek en Donk, tegenover de Donkse kerk. Ook zullen ze de overige agendapunten uit de raadsvergadering behandelen.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen ze maar een beperkt aantal mensen verwelkomen en vragen daarom uw aanwezigheid aan te melden per mail: info@abllaarbeek.nl. Natuurlijk kunt u hen ook persoonlijk bereiken per telefoon, zie daarvoor de gegevens op www.abllaarbeek.nl.

De complete agenda van de raadsvergadering kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder stukken voor de raadsvergadering van 27 augustus. U bent van harte uitgenodigd, ABL staat voor u klaar!