Vlnr: Burgemeester Van der Meijden, Thomas Verhoeven en BOA Nico
Vlnr: Burgemeester Van der Meijden, Thomas Verhoeven en BOA Nico
VIDEO

Thomas (9) controleert samen met BOA op hondenpoep

Video

Laarbeek - De 9-jarige Thomas Verhoeven stuurde een bericht aan de burgemeester van Laarbeek, Frank van der Meijden. Hij liet de burgervader weten dat hij zich stoort aan hondenpoep. Vooral rondom zijn school Het Klokhuis.

Thomas heeft een gesprek gehad met de burgemeester en met de BOA. Een van de uitkomsten van het gesprek was, dat Thomas mee mocht lopen met de BOA om te zien hoe die te werk gaat. 

Vandaag, donderdagmiddag 20 augustus, was het zover. Thomas en BOA Nico begonnen samen aan hun inspectieronde. Tijdens deze ronde hebben ze veel complimenten uitgedeeld. 34 mensen hadden een zakje bij en de hond aan de lijn. Ook werd er een boete van €104,00 uitgedeeld vanwege een loslopende hond. Tenslotte werden er nog twee waarschuwingen uitgedeeld. Eén voor een mevrouw die geen opruimmiddel bij zich had en één voor een man die zelf aangaf dat hij zijn hond los had lopen. 

Na afloop kreeg Thomas een diploma als hulp-boa. Thomas zelf hoopt dat zijn dag als BOA helpt en dat er voortaan minder overlast is van hondenpoep.

Video: MooiLaarbeekTeenz