Afbeelding

Voorlopig nog geen rijdende buurtbus Laarbeek

Verkeer

Laarbeek - "Er is voorlopig nog geen zicht op dat buurtbus Laarbeek weer gaat rijden. Vanaf 1 september in ieder geval zeker nog niet", laat Stichting Buurtbus Laarbeek weten.

Onderzocht wordt of er mogelijk een kuchscherm geplaatst zou kunnen worden in de buurtbus. De moeilijkheid zit hem in de verspreiding van de besmettelijke druppeltjes. Inmiddels heeft men voor de grote bussen al een oplossing gevonden zodat die weer 'normaal' kunnen gaan rijden.

Buurtbussen zijn echter krapper, kleiner en je moet door één deur in- en uitstappen, daardoor is de ventilatie ook minder. Om die reden zitten in heel veel busjes ook airco’s en recirculatie-apparatuur. Over de risico’s van ventilatiesystemen met recirculatie is afgelopen tijd veel te doen. OV-NL wil het zekere voor het onzekere nemen. Daarom is aan TNO opdracht gegeven aanvullend onderzoek te doen naar benodigde extra maatregelen voor natuurlijke ventilatie. Behalve het risico op besmetting van reizigers, is Stichting Buurtbus Laarbeek ook extra waakzaam vanwege de chauffeurs, die veelal vrijwillig achter het stuur zitten. Dat zijn vaak ouderen die met pensioen zijn en tot de risicogroep behoren. Dat koesteren ze. Ze vinden het te riskant naar de bestuurders toe om nu te gaan rijden.

Het bestuur van de Stichting Buurtbus Laarbeek wenst u allen veel sterkte de komende tijd en hoopt dat zij binnenkort weer voor u klaar kunnen staan om u te vervoeren.