Erwin Boudewijns (HBB), organisator Zomerbadminton
Erwin Boudewijns (HBB), organisator Zomerbadminton

Badmintonseizoen BC Mixed van start

Sport Sport

Beek en Donk – De zomervakantie van 2020 was warm. Desondanks is er in die periode veel badminton gespeeld in sporthal d’n Ekker. De zaal was voor Badmintonclub Mixed iedere vrijdagavond open. En de Helmondse Badmintonbond (HBB) had alle maandagavonden afgehuurd. Dat er veel behoefte was bleek wel uit de grote opkomst. Nu de vakantie voorbij is en het reguliere seizoen weer begint zou je kunnen zeggen dat veel spelers zich goed hebben kunnen voorbereiden.

Bij BC Mixed konden zowel de jeugd (vanaf 8 jaar) als de senioren iedere vrijdagavond in de zomervakantie badmintonnen. De jeugdcommissie had een schema gemaakt zodat er steeds voldoende begeleiders aanwezig waren. De opkomst was prima en er werd fanatiek gespeeld. Dat kan ook gezegd worden van de senioren. De hitte weerhield de spelers er niet van om te komen badmintonnen. En na afloop kon in de kantine nog nagepraat worden onder genot van een drankje. Dit alles natuurlijk binnen de geldende afspraken in verband met corona.

Op zes maandagavonden in de vakantie kwamen badmintonners van heinde en ver naar Beek en Donk voor het HBB zomerbadminton. Onder leiding van Erwin Boudewijns (foto) werden het eerste uur wedstrijden gespeeld die hij samengesteld had. Daarna was er nog de mogelijkheid om vrij te spelen. Met behulp van Martijn van Oeffel van BC Mixed en Teun van der Vorst (BC Mixed en HBB) is alles vlekkeloos verlopen. De grote opkomst van gemiddeld 45 spelers gaf aan dat er veel animo was om te badmintonnen. Maar ook het sociale aspect speelt een grote rol. Veel mensen hadden elkaar al lang niet gezien omdat de competitie eind vorig seizoen stil gelegd was. Op de laatste avond werden door de HBB in de kantine nog hapjes aangeboden als afsluiter van een geslaagd zomerevenement.

Nieuw seizoen
Inmiddels zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen bij BC Mixed in volle gang. Binnenkort begint voor de jeugd en de senioren de competitie weer. Dat betekent dat de trainingen weer gaan beginnen, ouders en kinderen geïnformeerd worden over de speeldata, groepsindeling en de activiteiten voor het komende seizoen. Hierbij is en blijft corona een constante factor waar iedereen rekening mee moet blijven houden. Dat geldt voor het bezoeken van de trainingen door ouders tot het kijken bij competitiewedstrijden. Daarnaast kan het zijn dat evenementen aangepast moeten worden of komen te vervallen. Door veel te communiceren hoopt BC Mixed iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Neem bij vragen of onduidelijkheden altijd even contact.

Voor alle informatie over de club kijk je op www.bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook en Instagram.