Het winnende koppel Leve Kweens en Bart Groenendijk
Het winnende koppel Leve Kweens en Bart Groenendijk

Spetterende finale nachtwedstrijd HSV 't Sluisje

Sport Sport

Lieshout - De hoop is er altijd dat de finale het hoogtepunt van het seizoen wordt, maar een mooier sluitstuk zoals deze bij HSV 't Sluisje maak je maar zelden mee.

Bij de loting om 18.00 uur kwam de regen nog met bakken naar beneden maar het bleek later in de nacht dat de donkere wolken hun kruit hadden verschoten. De nacht verliep zoals normaal donker en droog. Vier koppels hadden zich geplaatst voor de finale na twee halve finales. Tijdens de nachtwedstrijd telden alleen de karpers boven de drie kilo. Het werd al snel duidelijk dat er flink gevangen zou worden. Aan het eind van de nacht waren er ruim 30 karpers gevangen die de drie kilogrens niet haalden. Enkele karpers kwamen net iets te kort met 2,9 kilo. Tegen middernacht waren er drie koppels die rond de 10 kilo zaten, wat de spanning alleen maar vergrootte.

Maar tussen 2.00 en 3.00 uur maakten de uiteindelijke winnaars een tussensprint waar de rest geen antwoord op had. Ze vingen karpers van ruim 8 en 7 kilo. Toen de zon zich weer liet zien werd er her en der nog wel wat gevangen maar de koplopers kwamen niet meer in gevaar daar ze zelf ook nog wat vingen. Voor organisator Joost Scheepers was zijn droom uit gekomen. Een finale om je vingers bij af te likken.

Uitslag
1. Leve Kweens/Bart Groenendijk 36,85 kg
2. William Engelen/Robin Kempenaar 18,5 kg
3. Joran Janssen/Arno van Lankveld 15,5 kg

William en Robin eindigden op de tweede plaats
De derde plaats was voor Joran en Arno