Afbeelding

Slechts 5% Laarbekenaren pakt het vliegtuig deze zomer

Algemeen

Slechts 5% Laarbekenaren pakt het vliegtuig deze zomer

Tekst: Nikki Barten

Laarbeek – Er zijn veel gewijzigde vakantieplannen blijkt uit onderzoek via het burgerpanel TipLaarbeek.nl waaraan bijna 500 inwoners deelnamen. Bijna de helft geeft aan in Nederland (30%), in het buitenland (17%) of beide (7%) deze zomer op vakantie te gaan. Hiervan gaat bijna iedereen (85%) met de auto. Slechts 5% pakt het vliegtuig.

Ook voor de coronacrisis had al bijna de helft van de inwoners vakantieplannen. Respondenten geven als redenen om wel weg te gaan dat zij vertrouwen op het advies van de overheid, niet meer risico te lopen op vakantie om besmet te raken en dat ze er even tussenuit moeten. Inwoners die juist besloten hebben om niet te gaan, doen dit omdat zij niet het risico willen lopen dat zij op vakantie besmet raken, maar ook omdat ze denken dat ze door alle coronamaatregelen geen ontspannen en leuke vakantie kunnen hebben of niet gebonden zijn aan de zomervakantie.

‘Thuisblijven hoeft niet’
Om een nieuwe golf van coronabesmettingen te voorkomen, hoef je niet thuis te blijven deze zomer. Althans, dat vindt 41% van de inwoners. 19% vindt dat je dit wel moet doen, of in ieder geval beter in Nederland kunt blijven.

TipLaarbeek
Deelnemen aan de enquêtes van TipLaarbeek? Schrijf je gratis in op www.tiplaarbeek.nl.