Lynn Lommers met 'Dolly'
Lynn Lommers met 'Dolly'

Lynn Lommers clubkampioen bij PC de Pioniertjes

Sport Sport

Mariahout - PC de Pioniertjes heeft zondag 30 augustus de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Gelukkig mochten ze op de valreep gebruik maken van manege D'n Perdenbak en kon het ondanks het slechte weer gewoon doorgaan.

Alle ruiters en pony’s, in totaal 13 combinaties, zetten hun beste beentje voor in een dressuurproef op hun eigen niveau. Hierbij reed de kleinste ruiter Lynn Lommers (6 jaar) met Dolly een keurig proefje. Zij verdiende daarmee de eerste prijs en werd de nieuwe clubkampioen. De bijbehorende wisselbeker is bijna even groot als Lynn zelf! Ise Saedt met Happy werd tweede en Abby Mullan met Snowy werd derde.

Tussendoor kregen ze een demonstratie 'Pony Power for kids' van Eveline van Es (Bemmerhoeve) en Daniëlle Vesters (Davesco), waarbij de kinderen moesten samenwerken om de pony op de juiste plek te krijgen. Het was een leerzame ervaring.

Vervolgens werd er een parcours opgebouwd voor een springwedstrijd. Voor sommige ruiters was het de allereerste keer dat ze een heel parcours mochten springen. Dat was best moeilijk en spannend. Op het laatst kwamen de ervaren springruiters aan de beurt. Zij sprongen allemaal een foutloze ronde. Saar Hellings met Fien was de snelste, tweede werd Anaïs van de Laar met Sem, derde werd Noah Vesters met Carien.

PC de Pioniertjes feliciteert alle ruiters met hun knappe prestaties. Ze bedanken Stichting Manege de Raam voor de gastvrijheid, Anne Stadegaard voor voor de opbouwende en eerlijke jurering en verder iedereen die deze leuke dag mede mogelijk heeft gemaakt.