Afbeelding

KBO Lieshout: 'Praat mee over de Heuvel in Lieshout'

Algemeen

Lieshout - De Seniorenvereniging/KBO Lieshout is niet alleen een ontspanningvereniging. Zij volgt maatschappelijke ontwikkelingen op nationaal- regionaal- en dorpsniveau. Vanuit haar doelstelling volgt zij ook de ontwikkeling met betrekking tot de Heuvel. 

In een kleine werkgroep werd dit onderwerp de afgelopen maand besproken. In het belang van alle inwoners van Lieshout. Een van de resultaten was een brief aan de Gemeenteraad en de fractievoorzitters van de politieke partijen. Deze brief heeft nogal wat losgemaakt, iets wat jaren heeft gesluimerd. Zeker met betrekking tot de herontwikkeling van de Heuvel.

De werkgroep realiseert zich dat veel belangstellenden, van jong tot oud, met betrekking tot de Heuvel vragen hebben. De informatie vanuit de gemeente is tot nu toe schaars. Veel gehoorde opmerkingen gaan over burgerlijke inspraak, openheid en duidelijkheid. Volgens KBO Lieshout is het nu tijd dat bewoners van de Heuvel, direct omwonenden aan de aanliggende straten en alle inwoners van Lieshout van zich laten horen. Inwoners van Lieshout verdienen toch een duurzaam, toekomstbestendig plein?

KBO Lieshout vraagt zich af: Wilt u aan de Heuvel een mix van woningen voor zowel starters, alleenstaanden, senioren en andere belangstellenden? Wilt u huur- en koopwoningen? Wilt u dat uw kind of kleinkind veilig naar school kan en een ijsje kan kopen? Wilt u op een gezellig terras met uitkijk kunnen zitten? Wilt u het vrachtwagen vrije plein vervangen door toenemend verkeer en supermarktvrachtwagens? Wilt u 108 parkeerplaatsen extra in het directe centrum? Wilt u parkeerplaatsen, met een brug daar naar toe, op het nu groene kerkgazon? Wilt u een supermarkt aan de Heuvel die dubbel zo groot is dan de huidige supermarkt en om 20.00 of 22.00 uur de luiken sluit? Staat u achter de visie van de Heemkundekring die vindt dat de Heuvel weer een gezellig, veilig authentiek Frankisch plein moet worden?

Reageer! Uw reacties kunt u richten aan het e-mailadres van KBO Lieshout: KBOlieshout@gmail.com. Onder vermelding van: Heuvel.

U hoort van KBO Lieshout in DeMooiLaarbeekKrant, hoort de seniorenvereniging van u?