Afbeelding
VIDEO

Overlast van hondenpoep aanpakken met de PoupiDog

Dier & Natuur

Laarbeek - Overlast van hondenpoep. Het staat hoog op de ranglijst van ergernissen bij mensen. Iedereen heeft er wel eens ingestapt. Veel eigenaren doen zo goed mogelijk hun best om de poep van hun trouwe viervoeter op te ruimen, maar er zijn ook nog veel mensen die de poep gewoon laten liggen op de stoep of op een veldje waar kinderen spelen.

Maar hoe kan die overlast nu aangepakt worden? Dat dachten ook Toon Relou en Pieter Verschuuren uit Aarle-Rixtel. "We zitten altijd maar te roepen ‘hondenpoep is de grootste ergernis’. Iedereen roept het, maar niemand doet er wat aan”, vertelt Relou.

Wat zij merkten was dat er naast onwil van een aantal mensen om de poep op te ruimen, ook fysieke belemmeringen zijn om met een zakje de uitwerpselen op te pakken en in een prullenbak te gooien. "Het met de hand (in een zakje) oppakken van de nog warme poep, voelt voor veel mensen niet goed en roept weerstand op”, aldus Verschuuren. "Daarnaast heb je ook mensen die een hond uitlaten en die mensen kunnen moeilijker bukken, zitten in een rolstoel of scootmobiel. Voor hen is het ook bijna niet te doen om die poep op te rapen.”

Relou en Verschuuren vonden dat het anders moet kunnen en bedachten de PoupiDog. Simpel gezegd een grijper met telescooparm, waaraan een hondenpoepzakje zit. "Je moet de hondenpoep opvangen bij de ‘productie’. Met de telescooparm kun je het zakje bij de achterkant van de hond houden, zodat de uitwerpselen direct in het zakje vallen en de grond niet raken. Daarna kun je het zakje eenvoudig naar je toe halen en in een prullenbak gooien.”

Relou en Verschuuren hebben er enkele maanden over gedaan om tot een juiste prototype te komen van hun PoupiDog, maar zijn tevreden. Relou: "Ik heb hem zelf gebruikt en het werkt echt fijn.” Verschuuren kan het alleen maar beamen. "Je kunt het zakje er eenvoudig afhalen en daarna in elke prullenbak gooien. Het zakje dat we gebruiken is milieuvriendelijk.”

Om te kijken of ook andere hondenbezitters het gebruiksgemak van de PoupiDog ervaren, roepen Relou en Verschuuren mensen op om contact op te nemen. "We willen aan een aantal hondenbezitters gratis een PoupiDog ter beschikking stellen. Alleen dan weten we of we op de juiste weg zijn.”

Mensen kunnen contact opnemen met Pieter Verschuuren: 06-54778000 of mailen naar info@poupidog.nl.

Afbeelding