10 jaar geleden was Jan Crooijmans al actief bij Biljartvereniging Van de Rooje
10 jaar geleden was Jan Crooijmans al actief bij Biljartvereniging Van de Rooje

Jan Crooijmans kampioen 'Van de Rooje'

Sport

Beek en Donk - Jan Crooijmans moest vrijdagavond twee wedstrijden biljarten. De eerste tegen Koen, die meestal voor verrassingen zorgt. Deze keer echter niet, Jan won verdiend. Hij miste niet één keer en had slechts tien beurten nodig.

Inmiddels waren de nodige gasten binnen en stond het Nederlands elftal met 1-0 voor tegen Polen. Even werd gewacht voor de finale tussen Mark van de Burgt en Jan. Door de driepunter van Jan moest Mark winnen om kampioen te worden. Dat Jan al een tenniswedstrijd en een partij biljart er op had zitten was aan zijn spel niet te zien. Van vermoeidheid was niets te merken.

Mark en Jan gooiden alles in de strijd. Ze maakten series, maar misten ook ballen die met beide ogen dicht te maken waren.

De achttiende beurt vond Jan het mooi genoeg geweest. Hij maakte een serie van acht en daarmee was het kampioenschap een feit, zelfs al zou Mark nog gelijk komen in zijn nabeurt.

De vereniging bestaat vijfentwintig jaar en alleen Dave van de Burgt werd al eerder drie keer kampioen. Proficiat Jan met je kampioenschap libre bij biljartvereniging 'Van de Rooje'.