Op de foto vlnr: Anja v.d. Vegt (AEDalert Laarbeek), Piet Franke (technisch beheerder Lieshout), Peter v.d. Sande (AEDalert Laarbeek en coördinator Mariahout), Adriaan vd Linden (technisch beheerder Mariahout) en Ad Franke (technisch beheerder Lieshout). Cor Smits (namens Lieshout) was verhinderd
Op de foto vlnr: Anja v.d. Vegt (AEDalert Laarbeek), Piet Franke (technisch beheerder Lieshout), Peter v.d. Sande (AEDalert Laarbeek en coördinator Mariahout), Adriaan vd Linden (technisch beheerder Mariahout) en Ad Franke (technisch beheerder Lieshout). Cor Smits (namens Lieshout) was verhinderd Foto: Arno v.d. Vegt

Nieuwe AED geplaatst in Lieshout

Medisch & Gezondheid

Lieshout/Mariahout - Onlangs is er een nieuwe kast met een AED geplaatst aan het gebouw bij de parkeerplaats van tennisvereniging de Raam, Provinciaalse weg Lieshout. Deze AED is goed bereikbaar voor alle noodgevallen in die omgeving. Vooral ook een goede plek voor alle verenigingen en stichtingen die in die omgeving verkeren. Uiteraard is dat de Tennisvereniging maar ook Stichting Manege de Raam, de handboog, de runnersclub, gebruikers van de visvijver en de Servatiuskapel. Daarnaast kunnen de omwonenden van deze plek indien nodig ook met de AED geholpen worden.

Met diverse mensen van de verschillende verenigingen heeft AEDalert Laarbeek al contact gehad en ze willen alle belangstellenden van die clubs uitnodigen om te kijken of ze rond deze 'nieuwe' AED ook een cirkel van vrijwilligers kunnen samenstellen om zonodig bij een hartprobleem de reanimatie te starten en de AED te gebruiken. Indien nodig middels een korte cursus reanimatie. Hiervoor nemen ze binnenkort contact op.

Ook zijn ze blij met de groep technisch beheerders van de AED’s in Lieshout en Mariahout. Elke maand worden de kasten en de AED’S gecontroleerd, zonodig schoon gemaakt en onderhouden.