Flamingo's deelt de punten

Sport

Mariahout - Flamingo's 1, uitkomend in de overgangsklasse, heeft zich goed voorbereid op de start van de competitie. Vanaf begin augustus hebben zij onder leiding van hun nieuwe trainster/coach Irma Kelders, getraind, oefenwedstrijden gespeeld, deelgenomen aan een toernooi en doelstellingen bepaald. Op zondag 6 september stond het eerste competitieduel op het programma en reisde de ploeg af naar Nijmegen om tegen Noviomagum te strijden.

De wedstrijd begon vrij goed met een snelle 1-0 voorsprong door een mooi schotje van Emma. Daarna volgde de 1-1 en werd het spel van Flamingo’s rommeliger, zowel in aanval als in verdediging. Kansen werden wel gecreëerd maar er werd te slordig mee omgegaan en ze werden niet afgemaakt. De verdediging was chaotisch en rommelig waardoor Noviomagum veel kansen hadden waarvan ze er uiteindelijk twee benutten. De ruststand was 3-1 voor Noviomagum.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en de knop omgezet met als belangrijkste doel het scoren. Er kwamen twee A-speelsters in het aanvalsvak en dat gaf nieuwe energie. Amy en Lotte speelden allebei erg goed en er waren een aantal mooie aanvallen waarvan Vera er twee wist te belonen met doelpunten. De stand was weer gelijk getrokken. De verdediging had het ook beter onder controle waardoor Noviomagum minder kansen creëerde. In de laatste minuten konden de gasten helaas niet het verschil maken door er nog een te scoren waardoor beide teams met één punt genoegen moesten nemen. Een pot waarin de teams erg aan elkaar gewaagd waren en Flamingo’s vooral in de tweede helft goede aanvallen en een sterke verdediging neerzette.

Zondag 13 september staat een thuiswedstrijd op het programma, om 13.00 uur tegen Jes 1.