logo
logo

Voorbespreking PNL

Politiek

Laarbeek - PNL houdt maandag 14 september een voorbespreking. Tijdens deze vergadering nemen ze op een gepaste manier afscheid van voorzitter Roel Gerritsen. Naast dit afscheid gaat ‘het werk’ natuurlijk gewoon door. Dus voorbereiding van de verschillende commissievergaderingen.

De volledige agenda en de vergaderdata, met alle stukken, van de commissies kunt u vinden op de website van de gemeente. Het betreft fysieke vergaderingen. Mocht er bij deze vergadering publiek aanwezig zijn, dan zullen zij verzocht worden om met gepaste afstand boven in de kantine plaats te nemen.

De commissie Sociaal Domein gaat hoofdzakelijk over de financiering via gemeenschappelijke regelingen van WMO en Jeugdzorg. Daarnaast worden er regels ter vaststelling voorgelegd over Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang gemeente Laarbeek 2020.

De commissie Ruimtelijk Domein krijgt een presentatie van beleidsmedewerker Joan Wetten over de centrumontwikkeling Heuvel in Lieshout. Dit is voor veel inwoners van Lieshout van groot belang. Maar ook voor raadsleden. Tot op heden is de betrokkenheid van de inwoners en de raadsleden minimaal.

De volgende onderwerpen worden verder besproken: Ruimte voor Ruimte Pater Becanusstraat Beek en Donk; Beschikbaarstelling van een krediet van € 185.473,- excl. BTW voor de gemeentelijke bijdrage in de aanpak van de ombouw van N279 (Weg Veghel – Asten) en het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst; Een aanvullend krediet van € 64.000,- voor extra werkzaamheden aan de Nieuwe Erven.

De commissie Algemene Zaken krijgt een presentatie over nieuwe ontwikkelingen bij de Belastingsamenwerking Oost Brabant (BSOB). Andere onderwerpen zijn: Toelichting jaarrekening 2019 Ondernemersfonds; Vaststelling van de zienswijze toekomst Regionaal Historisch Centrum Eindhoven; Beschikbaarstelling van een aanvullend structureel budget van € 78.000,- incl. BTW voor het onderhouden van sportparken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar. In verband met de Coronaregels vraagt PNL u (als u aanwezig wilt zijn) om u aan te melden via info@pnllaarbeek.nl. De voorbespreking vindt plaats in het Dorpshuis van Lieshout (Grotenhof 2) en start om 20.00 uur.