Afbeelding

Howeko opent tweede Repaircafé Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Het tweede Repaircafé Laarbeek wordt geopend op vrijdag 2 oktober. Dit Repaircafé is een initiatief van Howeko en krijgt bij Howeko aan het Wethouder Heinsbergenplein in Beek en Donk onderdak. "We denken dat het een mooie aanvulling voor Laarbeek kan betekenen. Omdat het Repaircafé in Lieshout elke derde woensdag van de maand open is, hebben we in Beek en Donk gekozen voor elke eerste vrijdag van de maand. We vullen elkaar dan mooi aan", laat coördinator van Repaircafé Laarbeek/Beek en Donk Hein Maas weten.

Onder het moto 'weggooien is zonde' staan er in Beek en Donk een achttal vrijwilligers klaar om te kijken of ze je kleine huishoudelijke apparatuur, kleine meubels en kleding met een klein gebrek een tweede leven kunnen geven. Ze werken van 9.30 tot 12.00 uur en denken zo heel wat mensen uit Beek en Donk en Laarbeek van dienst te kunnen zijn.

Hein: "Het Repaircafé is aangesloten bij de landelijke vereniging en we zijn blij dat we ondersteund worden door het College van Laarbeek, de Beek en Donkse dorpsraad en Replace Direct. Een wethouder van het Laarbeekse college zal op 2 oktober om 9.30 uur de officiële opening verrichten, waarna we van start kunnen gaan."

Omdat er i.v.m. Corona bijzondere maatregelen zijn genomen, werken ze voorlopig op afspraak. Dat gaat als volgt: je stuurt een mail naar repairlaarbeek@gmail.com en geeft daarin aan wanneer je graag wilt komen en wat je graag gerepareerd wil hebben. Dan krijg je een mail terug met daarin een tijdstip waarop ze je verwachten. Daardoor kan het op een corona-veilige manier met een zo kort mogelijke wachttijd. De reparatie is in principe gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter op prijs gesteld. Als er nog wachttijd is zorgen ze uiteraard voor een kopje koffie of thee, waarvoor ze een bijdrage van 60 cent vragen.

Het Repaircafé in Beek en Donk wil graag samenwerken met het Repaircafé in Lieshout en ze hopen zo samen bij te dragen aan een duurzamer Laarbeek. Kijk voor meer informatie op www.howeko.nl onder het kopje 'Repaircafe'. Graag tot ziens bij het Repaircafé in Beek en Donk.