Sparta’25 en SV Deurne delen de (beker)punten

Beek en Donk - Voor eigen publiek sloot Sparta’25 de tweede bekerwedstrijd tegen SV Deurne (1e klasse) met een gelijkspel af, 1-1. Voor aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van Jac Megens, Lid van Verdienste bij SV Deurne.

Tot aan de 14e minuut deden zich geen gevaarlijke situaties voor één van de beide doelen voor. In diezelfde minuut legde Tijn van den Berg de bal breed voor Denzel Hajema, die niet lekker uitkwam om de bal goed te raken. In de daaropvolgende tegenaanval van Deurne maakte Tijn van den Berg een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter Baars kon niets anders dan naar de penaltystip wijzen. Harm van der Steen schoot beheerst raak, 0-1. In de 25e minuut waren de gasten dicht bij de 0-2. Na een snelle aanval over rechts schoot Parfait Luwawa de bal naast het Sparta doel. Hierna kwam de thuisploeg beter in haar spel en waren de groenwitten tot aan de rust de bovenliggende partij. Het duurde echter tot de 37e minuut voor de gelijkmaker viel. Een vrije trap van Dirk Biemans werd door Tijn van de Berg voor het doel gekopt, waarna Michiel Koot de bal bij de tweede paal kon binnentikken, 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar een tweede doelpunt. Met name Deurne kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Gelukkig wisten met name Dominique Leenders en Bryan Bussers in deze situaties redding te brengen.

Zondag 13 september speelt Sparta’25 de derde bekerwedstrijd uit tegen Vianen Vooruit, aanvang 14.30 uur.