dorpsraad/dorpsvereniging Mariahout
dorpsraad/dorpsvereniging Mariahout

Jaarvergadering ZOD-Mariahout geannuleerd

Algemeen

Mariahout - De uitgestelde jaarvergadering die het bestuur van Zorg om het Dorp, tevens dorpsraad Mariahout, op 6 oktober gepland heeft gaat niet door i.v.m. de te verwachte drukte in relatie tot corona-regels. De onderwerpen van de avond zullen binnenkort gefaseerd worden aangeboden. De herkiesbare bestuursleden zullen aanblijven; er hebben zich geen nieuwe potentiële leden aangemeld. Wel blijft het bestuur nog op zoek naar aanvulling door jongeren. Dit om hun belangen nog beter te begrijpen en te behartigen; denk aan de wens om starterswoningen te realiseren.

Vooraankondiging activiteiten
Op 6 oktober wordt het Buurthuis gebruikt om verschillende doelgroepen te ontvangen. Dit in nauwe samenspraak met het Buurthuis-personeel. Het doel is, om na een stille corona-periode, elkaar weer te ontmoeten en tot een verdere zinvolle invulling te komen binnen Mariahout. De organisatie van de diverse activiteiten is in een vergevorderd stadium. Wilt u alvast de data, die bestemd zijn voor u, reserveren in uw agenda. Het doorgaan van activiteiten blijft onder voorbehoud.

Alleengaanden
Alle ZOD-alleengaanden worden uitgenodigd voor een gezamenlijke activiteit op dinsdagmiddag 6 oktober en … om weer gezellig te komen buurten. Er zal onder andere een overzichtsfilm over ‘Mariahout in 2019’ gedraaid worden; gemaakt door Jan Jansen. Betrokkenen ontvangen binnenkort een uitnodiging met het programma. U moet zich, zoals gewoonlijk, hier voor opgeven. Nieuwe leden zijn welkom.

ZOD-vrijwilligers
Alle ZOD-vrijwilligers krijgen een uitnodiging voor dinsdagavond 6 oktober om met hun werkgroep te praten over corona-veilige activiteiten. Werkgroepleden die al op andere tijdstippen vergaderen, worden toch uitgenodigd; zij kunnen samen nadenken en brainstormen over de toekomst van Mariahout. Dit aan de hand van stellingen. Ook hier moet u zich voor opgeven, nadat u de uitnodiging ontvangen heeft.
Vacature: Werkgroep Koningsdag-jeugd is nog op zoek naar een actief ploegje vrijwilligers die op koningsdag de spelletjes voor de jeugd wil gaan organiseren. Aanmelden kan via secretariaat@zorgomhetdorp.nl .

Herdenken en vieren van ‘De Bevrijding’
Tot slot wordt er onderzocht of in Mariahout op 18 september ‘De Bevrijding’ kan worden herdacht en gevierd. Hierbij kunnen belangstellenden aanwezig zijn mits men bereid is zich aan de anderhalve meter maatregel te houden tijdens de bijeenkomst. Als dit doorgaat dan start dit om 19.50 uur op het kerkplein. Volg de berichten via de MooiLaarbeekkrant en Omroep Kontakt.

Presentaties Natuur en Duurzame Energie
Voor de presentaties Natuur en Duurzame Energie in Mariahout zal een nieuwe datum worden geprikt. Iedereen moet zich hier dan vooraf voor inschrijven. Nadere gegevens zullen volgen.