Dwight Vlijter tijdens een van zijn trainingen
Dwight Vlijter tijdens een van zijn trainingen

Beek en Donkse sportcoach in RTL 4-programma 'Obese'

Human Interest

Beek en Donk - Sportcoach, fitnessliefhebber en binnenkort ook nog eens op televisie. De 46-jarige Dwight Vlijter uit Beek en Donk is woensdag 23 september te zien in het programma 'Obese' op RTL 4. Het nieuwe seizoen van 'Obese' ging op 2 september al van start. In het programma worden kandidaten met zwaar overgewicht maandenlang gevolgd. De kandidaten krijgen een voorgeschreven dieet en met een personal trainer (waaronder Dwight) proberen ze het doel te bereiken wat de hoofdtrainer voor hen heeft vastgesteld.

Dwight Vlijter Strong Coaching is de onderneming van de Beek en Donkenaar. Dwight geeft trainingen, maakt mensen fitter en laat ze hun angsten overwinnen. Femke Kreutzelman-Domen (39) is iemand die deze hulp kon gebruiken en vertelt over haar ervaringen met Dwight als personal trainer.

Hulp nodig
Femke is autismespecialist in de GGZ, maar heeft geen makkelijke periode meegemaakt. Ze verhuisde drie jaar geleden naar Beek en Donk en op dat moment heeft ze te maken met overgewicht. Om af te vallen wil ze sporten, maar het lukt haar niet om te beginnen. Via een Groupon van Dwights bedrijf komt het tweetal in aanraking met elkaar en beginnen samen sportlessen zoals bootcamp. Voor Femke is het begin een emotionele tijd geweest. Femke: “Ik zat al lange tijd met mijn vele kilo’s en voelde me bovendien depressief en ongelukkig. Ik had hulp nodig en gelukkig was Dwight er om me te helpen en te motiveren. Sindsdien zijn wij een hecht team en zelfs vrienden.”

"Het is natuurlijk superleuk 
om jezelf op tv te zien"

Methode
“Ik ben een echte sportman”, zo zegt Dwight zelf. Hij heeft een tijdje in het leger gediend en die mentaliteit is nog goed terug te zien. Dag in dag uit is hij bezig met sport. Al zijn het de trainingen die hij voorbereidt en geeft of de voedingstips, het thema sport blijft altijd aanwezig. Volgens Femke heeft hij dan ook een bepaalde methode die vaak zwaar is, maar net zo zeker op de persoon gericht. Femke: “Dwight geeft trainingen op een motiverende en coachende wijze. Hij wil dat je zoveel mogelijk geeft, net iets verder dan je zelf denkt te kunnen. Dat is een goede ondersteuning. Als je je grenzen aangeeft, is daar begrip voor en kijkt Dwight samen met je wat wel lukt. Daarnaast is hij een fijn persoon. Als je bijvoorbeeld niet op een training bent vraagt hij hoe het met je gaat. Dat sociale aspect helpt enorm en is daarom erg belangrijk.”

'The Why Guy'
Dwight over zijn aanpak: “Als je wil afvallen, moet je beginnen met je voeding en je eetpatroon. Dat hoef je niet eens aan mij te vragen, want je kan op internet genoeg afvalrecepten en -tips vinden. Mijn bijnaam is daarom ‘The Why Guy’. Wat is jouw barrière en waarom is het moeilijk om af te vallen? Dat zijn de voedingsvragen die ik aan mijn deelnemers stel. Bovendien maak ik als coach veel verschillende trainingsoefeningen. Je kunt daarom nooit van mij precies dezelfde training verwachten, want zo ga ik eenmaal te werk.”

Obese
Woensdag 23 september is Dwight dus te zien in 'Obese'. De redactie van RTL heeft Dwight zelf per social media opgespoord, waarna hij per mail werd benaderd. Dwight: “Ik dacht eerst dat ze mij een spammail hadden gestuurd. Uiteindelijk heb ik de mail toch beantwoord en me aangemeld. Het is natuurlijk superleuk om jezelf op tv te zien.”

Meer informatie? Kijk op strongcoaching.nl.