Huub de Wit heeft als aandachtsgebied 'verkeer en verkeersveiligheid' binnen de Dorpsraad Lieshout
Huub de Wit heeft als aandachtsgebied 'verkeer en verkeersveiligheid' binnen de Dorpsraad Lieshout

Aandachtsgebied verkeer belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Verkeer

Lieshout - Verkeer en verkeersveiligheid zijn zaken die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in een dorp. In het dorp Lieshout is dat niet anders. Om die reden heeft de Dorpsraad Lieshout 'verkeer en verkeersveiligheid' als continue aandachtspunt in hun beleid opgenomen. Binnen de raad is Huub de Wit de (des)kundige die zich nadrukkelijk met dit aandachtspunt bezighoudt.

Missie
'Verkeer en verkeersveiligheid' voelen de bewoners van het dorp dagelijks aan den lijve. Zodra zij hun huis verlaten hebben zij immers hiermee te maken. Een veilige (verkeers)situatie draagt dan ook nadrukkelijk bij aan een betere leefbaarheid van het dorp. En, het in-stand-houden én verbeteren van de leefbaarheid staat in de missie van de Dorpsraad Lieshout en dus verdient dit alle aandacht.

Overlegstructuren
Verkeer en verkeersveiligheid krijgt vanuit de Dorpsraad Lieshout op verschillende manieren de aandacht. Zo zit Huub de Wit namens de Dorpsraad de plaatselijke werkgroep 'Verkeer' voor die samen met Dorus de Groot, Henny Bevers, Bas van Sinten en Kees Heldens de lokale actualiteiten oppakt. Ook zit Huub in het frequente overleg met de andere dorpsraden en de gemeente. Zes keer per jaar worden in dit overleg de belangrijkste issues op verkeersbeleid besproken. Ook deelt de gemeente in dit overleg de wijze van aanpak, zodat de dorpsraden geïnformeerd zijn en zij, op hun beurt, de achterban kunnen informeren.

Ondersteuning
Naast gestructureerd overleg is de Dorpsraad ook ondersteunend voor inwoners die 'iets vinden' van verkeersveiligheid of van een verkeerssituatie. 'Ondersteunend' omdat melding steeds bij de gemeente plaats dient te vinden: zij beheren immers die portefeuille. De raad kan de inwoner dus helpen om bij het juiste loket te komen, maar kan ook uitleg geven waarom bepaalde situaties zo zijn. Zij zijn overigens niet degene die iets van de situatie vinden, maar wél degene die de bewoner en de verantwoordelijke overheid met elkaar in contact kunnen brengen, zodat de grief gedeeld kan worden en op de juiste plaats terecht komt. Een verbindende factor, dus.

Volop issues
Huub de Wit heeft vanuit de Raad het aandachtsgebied verkeer. Actuele issues als de kruising N615 en Deense hoek is zo’n aandachtspunt. Ook parkeerproblemen met wegbrengende ouders bij de Sprankel ontkomen niet aan zijn aandacht. Net als de ondersteuning van een aanvraag om middelen vrij te krijgen uit een ANWB-fonds, voor een onderdoorgang voor fietsers bij de Bavaria-brug en natuurlijk is zijn aandacht ook gericht op het plaatsen van verkeers-remmende plantenbakken in Ribbiusstraat ter hoogte van het Franciscushof; óók dat is immers weer iets wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Heeft u ook vragen over verkeer- en verkeersveiligheid in of om Lieshout? Kijk dan op www.dorpsraad-lieshout.nl hoe deze raad u met raad en daad kan ondersteunen.