Sterke wedstrijd Flamingo's

Mariahout - Flamingo's ontvingt zondag tegenstander Jes uit Venhorst op sportpark de Heibunders in Mariahout. Jes is geen onbekende voor Flamingo’s. In het afgelopen seizoen werd daar twee keer tegen verloren.

Het team was gedreven om punten te halen. Het doel was om binnen 10 minuten twee te scoren. Met dit mooie nazomerweer was er aardig wat publiek om te komen supporteren en zij zagen dat er binnen drie minuten een 3-0 voorsprong werd genomen. Een mooie vrije bal van Vera en twee afstandsschoten van Vera en Elja. Mariahout startte met veel druk in de verdediging waardoor Jes moeite had om de ballen goed te spelen en zo werden veel ballen onderschept. Met nog een afstandsschot van Vera en een strafworp van Maud, gingen de ploegen rusten met 5-2.

Na de rust duurde het even voor er weer gescoord werd, maar Jes was in deze fase duidelijk feller op de bal en de Flamingo’s verdediging moest even alle zeilen bijzetten. De wedstrijd was zeker nog niet gewonnen. De dames van Jes creëerden een aantal keer lange aanvallen en uiteindelijk werd daar uit gescoord. 5-3. Ook scoorde Jes nog twee keer vanaf de strafworpstip. Iedereen voelde de druk om te blijven scoren. Door een mooie score van afstand van Ada, een omdraaibal van Maud en Sanne en in de laatste secondes nog een doorloopbal van Maud, werd het harde werken beloond met een fraaie overwinning: 9-5.

Op zondag 20 september gaat Senioren 1 op bezoek in Diessen voor de wedstrijd tegen DSV om 13.00 uur.

Verlies Flamingo's S2
Het tweede seniorenteam van Flamingo’s, gesponsord door Harold Vereijken Gereedschappen en Verhuur stond om 10.00 uur al in de startblokken om tegen KVS’17 uit Schijndel te korfballen. Het team speelde een goede partij, maar vooral door de effectieve afstandsschoten van de tegenpartij, moesten ze hun meerdere erkennen in KVS’17 en verloren ze de partij met 8-13.