Elke Verhoeven tijdens haar vlucht
Elke Verhoeven tijdens haar vlucht Foto: videostill

"Ik denk dat zij ervoor heeft gezorgd dat alles goed gekomen is"

Video

Aarle-Rixtel – Inmiddels is voor velen de vakantie alweer voorbij. Tijdens de vakantie maakt iedereen wel eens iets mee. Maar af en toe hoor je van die ongelofelijke verhalen. Zo had Elke Verhoeven (13) uit Aarle-Rixtel er ook een te vertellen tegen de tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant.

Paragliden
Elke was met haar familie met de caravan op weg naar Kroatië en maakte een tussenstop in Oostenrijk. Ze stonden een paar dagen op een camping. Samen met haar broer Teun en zus Anouk werd besloten te gaan paragliden. Na de vlucht geboekt te hebben, zijn ze de berg opgegaan, het harnas werd aangedaan, waarna de vlucht kon beginnen.

Nadat ze opgestegen waren was het tijd om te genieten van het uitzicht. ‘’We hadden onze telefoon vastgemaakt aan een touw en deze vastgemaakt aan onze kleding. Zo konden we tijdens onze vlucht foto’s en video’s maken.’’ Na een tijdje gevlogen te hebben, was Elke op ongeveer 2500 meter hoogte. Vlak daarvoor had ze nog haar telefoon gebruikt. Vervolgens maakt de paraglider waarmee ze een tandemvlucht deed een scherpe bocht naar beneden. Daarbij raakte haar telefoon los van het touwtje, waarna deze naar beneden viel.


Niet te geloven
"In eerste instantie had ik niet door dat mijn telefoon naar beneden was gevallen", vertelt Elke. “Niet veel later kreeg ik door dat ik mijn telefoon kwijt was." Daarna genoot ze minder van de vlucht. "De paraglider probeerde me nog op te vrolijken, maar ik baalde flink!" Nadat ze geland waren vertelde ze tegen haar ouders wat er was gebeurd. "Op de camping zouden we kijken of we mijn telefoon terug zouden kunnen vinden. We hebben dit via ‘zoek mijn iPhone’ geprobeerd maar dit lukte echter niet. Vervolgens hebben we geprobeerd om een appje naar de telefoon te sturen. Tot onze verbazing kwam dit appje aan. Er stonden opeens vinkjes op de telefoon van mijn vader. Ik heb geen 4G op mijn telefoon en dat betekende dat ik verbonden moest zijn met WiFi.’’ De familie was nog niet lang in Oostenrijk waardoor Elke alleen nog verbonden was met de wifi van de camping. "Vervolgens belden mijn ouders naar mijn telefoon. Na twee keer bellen nam er een vrouw op. Zij vroeg of iemand zijn telefoon kwijt was, omdat ze deze, toen hij overging, in het gras zag liggen. De plek waar de telefoon lag was vijftig meter van onze caravan vandaan. Daar werd de telefoon gevonden."

Elke’s telefoon was vanaf 2500 meter hoogte naar beneden gevallen, zonder deuk, kras of barst. Vijftig meter van haar campingplaats. Het had niets of niemand geraakt in de val. "Ik ben niet lang geleden mijn oma verloren. Ik denk dat zij ervoor heeft gezorgd dat alles goed gekomen is."