Pierre van Dongen
Pierre van Dongen

Koffie-uurtje Hofkamer Lieshout start weer

Senioren

Lieshout - Ruim twee jaar geleden was Wim Daniëls op bezoek in de Hofkamer van Franciscushof: de huiskamer van Lieshout. Hij gaf de aanwezigen op een ludieke wijze te verstaan hoe belangrijk het is dat mensen elkaar ontmoeten. Mensen zijn sociale wezens, hebben behoefte aan contact. Vooral voor senioren die steeds langer zelfstandig blijven wonen zijn regelmatige ontmoetingen met anderen zeer belangrijk. 

Gewoon voor een alledaags praatje, voor het uitwisselen van ervaringen, voor het over en weer uitsteken van de helpende hand, voor het samen beleven van een uurtje ontspanning. Op de aftrap van Wim volgde een reeks druk bezochte samenkomsten. Telkens op de laatste vrijdag van de maand waren er de koffie-uurtjes in de Huiskamer van Lieshout.

Tot maart jongstleden. Toen volgde de lockdown in Nederland, dus ook voor de koffie uurtjes in Lieshout. De voorschriften van het RIVM moesten worden opgevolgd. Uiterste voorzichtigheid was en is geboden. Zeker voor senioren die tot de risicogroep behoren. Door corona hebben de mensen deze bijeenkomsten nu ruim een halfjaar moeten missen. De regels en voorschriften van het RIVM zijn inmiddels wat versoepeld en langzaamaan bestaat bij velen weer de behoefte om de bijeenkomsten te hervatten. Dat gaat gebeuren op vrijdag 25 september. Met inachtneming van de nodige voorzichtigheid.

Vorig jaar bracht zanger en entertainer Pierre van Dongen uit Handel een stuk ontspanning met zijn muziekoptreden. Dat was met een ruim repertoire aan herkenbare Nederlandse liedjes maar ook buitenlandse schlagers. Dat gebeurde voor de Lieshoutse kermis eind augustus. De bezoekers van toen herinneren zich dat zeker nog wel. Dit jaar is de LIeshoutse kermis om begrijpelijk redenen gecanceld. Maar de sfeer is in de persoon van zanger Pierre terug gehaald, al is dat dan wel vier weken later.

U bent welkom in de Hofkamer van Francicushof te Lieshout op 25 september om 10.00 uur. In verband met corona worden de RIVM en Zorgboog voorschriften nauwgezet toegepast. Het zal dan ook duidelijk zijn dat door de anderhalve meter verplichting en andere veiligheidsmaatregelen minder bezoekers dan gebruikelijk kunnen worden toegelaten. Daarom dient u zich aan te melden. Dat kan bij Franciscushof: tel. 06-20819768 of email carla.de.haan@zorgboog.nl. Wie het eerst komt die het eerst maalt. De koffie staat klaar. Tot dan.