Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Toch nog een mini-kermis bij de Lage Hees

Activiteiten & Evenementen Fotoseries Fotoseries

Beek en Donk - Normaal gezien is de kermis rond deze tijd van het jaar weer in Beek en Donk, maar dit jaar kon de kermis helaas niet doorgaan door Covid-19. De cliënten van de Lage Hees keken uit naar de kermis, dus besloten ze om de kermis dinsdag naar de Lage Hees te halen.

Voor de cliënten van de Lage Hees en de Nieuwe Werf en ook voor de cliënten van de Regt werd er ieder jaar een ‘prikkelarme’ kermismiddag georganiseerd, gesponsord door de horecaondernemers. "Andere jaren werden we dan uitgenodigd op het terras van Cafetaria De Donck en verwend met een lekkere kop koffie en een oliebol", vertelt begeleidster Nettie van de Kerkhof. Voor iedere cliënt was er ook een gratis kermisticket voor een attractie.

Mooi initiatief
Omdat de kermis in Beek en Donk niet door kan gaan door Covid-19, besloot het team van de Lage Hees om de kermis naar de Lage Hees te halen. Op dinsdag 15 september was er een heuse 'Lage Hees kermis Coronaproof'. Met inzet van zes vrijwilligers kon dit mooie initiatief doorgaan. In totaal werden er vijf verschillende kermisactiviteiten geregeld zoals blikken gooien, touwtje trekken, eendjes vangen, schieten en via een looproute door het spookhuis naar de poffertjeskraam. Elk station werd begeleid door een van de vrijwilligers. Ze waren verspreid over het hele terrein zodat de verplichte afstanden konden worden gegarandeerd en een veilige looproute. De kermis werd geopend door drie mensen van het Gilde, die kwamen vendelzwaaien en wat een geluk hadden ze met het mooie weer!

De cliënten genoten van het touwtje trekken waarbij er voor iedereen een leuke prijs was om te winnen. Schieten deden ze met waterpistolen en ze konden lekkere poffertjes eten, die heerlijk smaakten.

"ORO gaat voor het geluk van de cliënten en we zijn blij dat we dit konden organiseren. Zonder de hulp van onze zes vrijwilligers was het niet mogelijk geweest", besluit Nettie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding