Coach Corné Habraken instrueert zijn jonge spelers tijdens een time out

Jeugd BC Lieshout schittert tijdens eerste thuisweekend

Lieshout - De jeugdteams van Basketball Club Lieshout speelden zaterdag hun eerste thuiswedstrijd. Het onervaren U10 team nam het op tegen Black Eagles uit Rosmalen. De benjamins van Lieshout namen direct de regie in handen en kwamen, door een ontketende Simon Habraken, op een 24-8 ruststand. In de tweede helft namen de scores aan Lieshoutse zijde af, maar had ook de tegenstander moeite met scoren. Lieshout won met 36-14.

U12-2 nam het op tegen JRC uit Boxtel. Al direct was zichtbaar dat BC Lieshout de betere ploeg was, al werd er nog veel gemist. Verdedigend gaf het thuisteam ook niets weg en liep het team uit naar 25-2 bij rust. In de tweede helft voerde Lieshout het tempo op. Via fast breaks van Gijs Vereijken (25 punten) en Tijmen van den Broek (16 punten) nam Lieshout afstand. Gemiste schoten werden door Skye van der Linden alsnog verwerkt tot een score. Eindstand: 71-12.

U12-1 kwam in actie tegen Yellow Sox U12-2 uit Bakel. Ook hier nam Lieshout direct het heft in handen met een verschil van 20 punten dat tot de rust werd vastgehouden. In de tweede helft was Lieshout niet te stoppen. Door gemakkelijk scorende spelers als Joep van Offeren, Biek van Hoof en Finn Flipsen liep Lieshout uit naar een eindstand van 94-29.

Jongens U16 nam het op tegen Black Shots uit Helmond. De Lieshoutse jongens worden als een van de kanshebbers gezien in deze competitie. Die reputatie werd zaterdag onderstreept. Vanaf het begin overklaste het thuisteam de tegenstander en liep het al snel uit naar een voorsprong van 20 punten. Na rust verdubbelde het team de marge naar 40 punten. Met 5 spelers in de dubbele cijfers werd de eindstand bepaald op 79-39.

Heren 1
Ook Heren 1 nam het op tegen Yellow Sox. Twee teams die vaak aan elkaar gewaagd zijn. Met de rentree van Rob van Offeren beschikte Lieshout na lange tijd weer over wat extra fysieke kracht onder de borden. Alle periodes gingen gelijk op, maar aan einde van het 4e kwart leek Bakel de winst te pakken. Ze sloegen een gaatje van 5 punten. Tim Vervoort wist echter door twee scores in de laatste minuut de stand gelijk te trekken: 64-64. In de verlenging sloeg de vermoeidheid bij beide teams toe. Scores en vrije worpen vielen niet. Yellow Sox trok uiteindelijk aan het langste eind en won met één punt verschil: 68-69.

Dames 1
Op zondag mocht Dames 1 spelen tegen Den Dungk. Vorig jaar werd nipt verloren met 42-41, dus de dames hadden iets goed te maken. In de eerste kwart liep het aardig gelijk op met een stand van 10 - 13 na het eerste kwart. In de tweede kwart werd zorgde goede passing vrije driepunters die dankbaar werden benut door Sarah Welten en Noor van Geffen. Den Dungk wist in het spoor van Lieshout te blijven en de teams gingen met een stand van 34-36 rusten. Na de pauze pakte Lieshout goed door. Er werd een gat geslagen en Lieshout liep uit naar een voorsprong van 15 punten naar het vierde kwart: 40-55. Den Dungk probeerde zich nog terug te vechten in de wedstrijd maar het verschil kon niet meer worden ingehaald. De eindstand werd 58-68 voor de dames van Lieshout.