Afbeelding

Geslaagde senioren viswedstrijd KBO Beek en Donk

Senioren

Beek en Donk - Seniorenvereniging KBO Beek en Donk heeft vrijdag 18 september, met behulp van HSV Het Geduld, een prachtige vismiddag gehad. Deze activiteit werd voor het eerst georganiseerd door bestuurslid Peter Vogels. Dit paste prima in het coronatijdperk waarbij ze zoveel mogelijk naar buiten moeten en vooral afstand bewaren.

Acht vissers hadden zich opgegeven, jammer was dat een aantal mensen op het laatste moment moesten afzeggen. Vanuit HSV Het Geduld waren een paar vrijwilligers die bijstand verleenden met materialen en kennis. Ook onder de senioren zelf was een aantal vrijwilligers die nog mee konden helpen. De Seniorenvereniging had zelf gezorgd voor voer en aas, een drankje en een hapje. De middag kon niet meer stuk. Het weer was prachtig, zeldzaam hoge temperatuur en een prachtige vijver met goed onderhouden visstekken.

Om 13.30 uur werd er geloot voor de visstekken: een gedeelte van de vijver was beschikbaar waar ze naast elkaar konden zitten. Hierna ging de sirene als startsein om te gaan vissen. Het aantal gevangen vissen zou de doorslag geven voor de eerste kampioen. Regelmatig werden er vissen gevangen: in totaal 57 stuks door 8 vissers en dat is een behoorlijk aantal.

Om 16.00 uur werd met dezelfde sirene de wedstrijd gestopt, en konden de spullen weer ingepakt worden en verzamelde men zich voor het clubgebouw voor de prijsuitreiking. Met grote overmacht bleek Jan van Neerven de eerste winnaar te zijn met 18 vissen. Hij kreeg hiervoor een cadeaubon.

Na het maken van een groepsfoto en wat napraten over de vangsten kon men terugzien op een mooie vismiddag die zeker voor herhaling vatbaar is. Met dank aan HSV Het Geduld.

Jan van Neerven